10:02 24.04.2015

Порошенко підписав указ "Про затвердження Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО" на 2015 рік

2 хв читати
Порошенко підписав указ "Про затвердження Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО" на 2015 рік

Президент України Петро Порошенко затвердив указ №238/2015 від 23 квітня 2015 року про Річну національну програму співробітництва Україна-НАТО на 2015 рік, повідомляє прес-служба глави держави в четвер увечері.

"З метою забезпечення виконання пріоритетних завдань розвитку стратегічного партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору, на виконання рішень, прийнятих під час засідань Комісії Україна - НАТО (3 грудня 2008 року, Брюссель, Королівство Бельгія) та Комісії Україна - НАТО на рівні глав держав і урядів (4 вересня 2014 року, м. Ньюпорт, Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії), а також у відповідності з пунктами 1, 3 і 17 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:

1. Затвердити Річну національну програму співробітництва Україна-НАТО на 2015 рік (далі - Річна національна програма), що додається", - йдеться в повідомленні.

В указі №238/2015, опублікованому на сайті глави держави, зазначається, що пріоритетним національним інтересом України у сфері зовнішньополітичної діяльності України є розвиток і подальше поглиблення відносин стратегічного партнерства України з НАТО.

Згідно з коаліційною угодою, відновлення політичного курсу на інтеграцію в Євроатлантичний простір безпеки і набуття членства в НАТО є однією зі стратегічних цілей зовнішньої і внутрішньої політики України.

Як інформує прес-служба, ця програма набула особливого значення для гарантування захисту національних інтересів та безпеки України. Насамперед, "у контексті використання потенціалу та практичної допомоги НАТО та держав - членів у підвищенні обороноздатності України щодо протидії агресії Російської Федерації шляхом задоволення невідкладних потреб у короткостроковій перспективі та реформування за стандартами НАТО сектора безпеки і оборони та оборонно-промислового комплексу".

У повідомленні також наголошується, що для України стратегічне партнерство з НАТО є невід'ємною складовою євроінтеграційного курсу, "оскільки доповнює процес внутрішньодержавних перетворень у контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії та їхніми державами - членами, з іншого боку".

В указі наголошується, що виконання програми не потребує додаткових витрат із Державного бюджету України, оскільки здійснюватиметься за рахунок і в межах бюджетних призначень, передбачених центральним органом виконавчої влади, іншим державним органом на відповідний рік, а також за рахунок фінансової допомоги з бюджету НАТО та окремих держав - членів Альянсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА