10:13 24.04.2015

Депутати пропонують запровадити інститут банкрутства фізичної особи - законопроект

2 хв читати
Депутати пропонують запровадити інститут банкрутства фізичної особи - законопроект

Народні депутати Денис Дзензерський (фракція "Народний фронт") і Сергій Рибалка (фракція "Радикальна партія") пропонують законодавчо врегулювати процедуру заборгованості фізичних осіб.

Відповідний законопроект №2714 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання процедури банкрутства фізичної особи, зокрема за зобов'язаннями, пов'язаними зі здійсненням підприємницької діяльності" зареєстровано у парламенті в четвер, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Д. Дзензерського.

За словами Д. Дзензерського, в українському законодавстві немає процедури банкрутства фізичних осіб. "У більшості розвинених країн світу діють ефективні механізми використання таких процедур, але, на жаль, в українському законодавстві вони не передбачені. У цьому законопроекті ми встановлюємо процедуру банкрутства для фізособи і змінюємо правила гри банкрутства для фізичної особи - підприємця", - розповів народний депутат.

Законопроект пропонує розглядати справи про банкрутство фізичної особи господарським судом за місцем проживання боржника. При розгляді справи про банкрутство фізичної особи автори пропонують встановити такі судові процедури, як розпорядження майном, реструктуризація боргів, реалізація майна, мирова угода.

У законопроекті зазначається, що порушення справи про банкрутство фізособи можливо за умови, якщо вимоги до нього становлять не менше 300 мінімальних розмірів заробітної плати, які боржник не задовольнив протягом трьох місяців після встановленого строку.

Законопроект передбачає обов'язкову участь арбітражного управляючого в усіх судових процедурах.

На думку авторів, ухвалення закону надасть можливість запровадити в практику інститут банкрутства фізичної особи, а також удосконалити інститут банкрутства фізичної особи - підприємця, зменшити обсяг проблемної заборгованості, зокрема й у фінансовому секторі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА