11:37 24.04.2015

НКРЕКУ пропонує оновити норми витрат палива та теплової енергії на опалення житлових та громадських будівель

2 хв читати
НКРЕКУ пропонує оновити норми витрат палива та теплової енергії на опалення житлових та громадських будівель

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики України (НКРЕКУ) пропонує Кабінету Міністрів доручити Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) розглянути питання актуалізації норм витрат палива і теплової енергії на опалення житлових та громадських будівель.

Згідно з повідомленням прес-служби НКРЕКУ в п'ятницю, комісія також просить доручити Мінрегіону розробити методику перерахунку плати за послугу з централізованого опалення для споживачів, у яких відсутні прилади обліку теплової енергії у разі відхилення фактичних кліматологічних показників від нормативних.

На думку комісії, нові норми розрахунків сприятимуть зменшенню соціальної напруженості в суспільстві, допоможуть уникнути значного фінансового навантаження на населення у зв'язку з необхідністю оплати комунальних послуг за економічно обґрунтованими тарифами.

Як зазначили в НКРЕКУ, наразі єдиним документом для планування потреб у тепловій енергії на опалення, вентиляції та гарячому водопостачанні житлових і громадських споруд є керівний технічний матеріал КТМ 204 України 244-94 "Норми та вказівки з нормування витрат палива і теплової енергії на опалення житлових і громадських будівель в Україні", затверджений у 1993 році.

З часу затвердження згаданих норм було ухвалено такі нормативні акти, як державний стандарт ДСТУ-Н Б В.1.1-27: 2010 "Будівельна кліматологія" і державні будівельні норми - ДБН В.2.5-64 2012 "Внутрішній водопровід і каналізація", ДБН В .2.6-31: 2006 "Теплова ізоляція будівель", ДБН В.2.5-39; 2008 "Теплові мережі" тощо.

У зв'язку з цими змінами НКРЕКУ і пропонує переглянути норми витрат палива і теплової енергії.

Як повідомлялося, НКРЕКУ запропонувало уряду зменшити удвічі норми споживання газу населенням за відсутності лічильників.

Норми споживання газу населенням за відсутності лічильників регламентуються постановою Кабміну №619 від 8 червня 1996 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА