14:48 07.05.2015

Пристави заарештували актив ІСД у Краснодарському краї за борги в 30 млн руб.

2 хв читати
Пристави заарештували актив ІСД у Краснодарському краї за борги в 30 млн руб.

Федеральна служба судових приставів (ФССП) заарештувала земельну ділянку в Армавірі (Краснодарський край), що належить корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Україна), за борги на суму понад 30 млн руб.

Як зазначено в повідомленні ФССП, на цій ділянці площею 82 га планувалося побудувати електрометалургійний завод. Проектна потужність заводу має становити 450 тис. тонн металевих виробів на рік, його планували побудувати в два етапи.

Перший етап - створення електросталеплавильного виробництва для випуску квадратної і круглої литої заготовки. Другий етап - зведення трубопрокатного і сортопрокатного стану для виробництва безшовних труб і широкого асортименту сортового прокату для машинобудівного, енергетичного та паливного комплексу.

Будівництво підприємства було припинено на початковій стадії, водночас завод став великим боржником, оскільки не сплатив розробку проектної документації та не платив податків.

Наразі ФССП підготувала і передала в спеціалізовану оцінну організацію пакет документів для визначення вартості заарештованого об'єкта нерухомості, після чого його виставлять на торги.

Як повідомлялося, будівництво підприємства офіційно почалося в серпні 2006 року. Проте в 2009 році проект було заморожено через фінансову кризу. Призупинення будівництва об'єкта в адміністрації муніципалітету пов'язували з погіршенням фінансово-економічних показників діяльності корпорації, а також різким спадом споживання металу в Росії.

"Поки що інвестор не просунувся далі за земельні роботи на майданчику і вклав в проект не більш ніж 350 млн руб.", - повідомив "Інтерфаксу" представник адміністрації. Тоді ІСД розраховував залучити кошти у великих європейських банках. Інвестиції у будівництво оцінювалися в $250 млн.

2012 року ІСД заявив про плани відновити будівництво металургійного заводу в Армавірі. Тоді представник компанії повідомляв "Інтерфаксу" про те, що рішення щодо відновлення будівництва обумовлене нормалізацією ситуації в економіці РФ. "Проект поки що тільки на папері, і детальніше розповідати про нього можна буде пізніше", - повідомляв він. Інвестиції в проект були оцінені в 9 млрд руб. Планувалося, що завод випускатиме арматуру, профіль, куточок, швелер та іншу продукцію.

У середу "Інтерфаксу" повідомили в адміністрації Армавіра, що проект заморожено.

До "Індустріального союзу Донбасу" входять ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", ПАТ "Алчевськкокс", ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф.Е. Дзержинського", ISD Dunaferr (Угорщина) й ISD Huta Częstochowa (Польща).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА