15:58 12.05.2015

Населення заборгувало тепловикам на початок березня 6,8 млрд грн - "Укртеплокомуненерго"

2 хв читати
Населення заборгувало тепловикам на початок березня 6,8 млрд грн - "Укртеплокомуненерго"

Станом на 1 березня 2015 року заборгованість населення перед теплогенерувальними й теплопостачальними підприємствами України за послуги централізованого теплопостачання становила 6,8 млрд грн, при цьому на початок квітня підприємствам теплоенергетики щодо боргів за природний газ перед Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" загалом нараховано штрафи та пеню 3-3,5 млрд грн.

Такі дані президент міжгалузевої асоціації з розвитку систем теплопостачання "Укртеплокомуненерго" Арсентій Блащук оприлюднив під час Міжнародної науково-практичної конференції "Енергоефективність і ресурсозберігання в житлово-комунальному господарстві - основний напрям розвитку галузі" у рамках XVII Міжнародної виставки "Аква-Терм Київ 2014" у Києві у вівторок.

"Нам станом на 1 березня населення заборгувало 6,8 млрд грн, це тільки борги населення за теплову енергію, - і ми маємо понад 2 млрд грн не покритої державою різниці в тарифах на теплову енергію для бюджетних установ", - сказав він.

При цьому А.Блащук зазначив, що станом на 1 квітня 2015 року розмір висунутих, але ще не сплачених підприємствами-членам асоціації "Укртеплокомуненерго" штрафів і пені за боргами за спожитий природний газ перед НАК "Нафтогаз України" перевищує 2 млрд грн.

"А якщо додати ще ті підприємства, які не входять до асоціації, то це буде не менш ніж 3-3,5 млрд грн, і ми виходимо на ту заборгованість, яка є у тепловиків за газ (перед НАК "Нафтогаз України" - ІФ)", - наголосив він.

Згідно з даними сайту "Укртеплокомуненерго" на 12 травня 2015 року, асоціація загалом об'єднувала 78 підприємств України, з яких 65 теплопостачальних, а також 10 виробників і постачальників обладнання і три підприємства з надання послуг.

За даними НАК "Нафтогаз України", на 5 травня цього року сумарна прострочена заборгованість підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) й теплоелектроцентралей (ТЕЦ), а також прямих промислових споживачів перед монополістом за спожитий природний газ загалом становила 21,6 млрд грн: за минулий тиждень заборгованість скоротилася на 1,8%, або 0,4 млрд грн.

При цьому у цій сумі загальної заборгованості борг за газ для виробництва теплової енергії становив близько 67%, або 14,5 млрд грн.

Як повідомлялося з посиланням НАК "Нафтогаз України", на 3 лютого 2015 року загальна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ, а також прямих промспоживачів перед монополістом за спожитий газ загалом становила 16,1 млрд грн.

При цьому у вказаній сумі загальної заборгованості борг за природний газ для виробництва теплової енергії становив 75,8%, або 12,2 млрд грн, із яких 5,5 млрд грн, - сумарна заборгованість за 2014 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА