19:44 12.05.2015

Генпрокурор вніс до ВР подання про зняття недоторканності з нардепів Клюєва та Мельничука, стверджує Ляшко

3 хв читати

Лідер парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко стверджує, що у вівторок генеральний прокурор України Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з нардепа від фракції "Опозиційний блок" Сергія Клюєва та парламентаря, екс-комбата "Айдару" Сергія Мельничука.

"Щойно бачив у Раді Шокіна. Він вніс подання на арешт регіонала Сергія Клюєва і "тушки" Сергія Мельничука", - написав О.Ляшко у своєму Facebook у вівторок.

Як відомо, рішення про арешт певної особи ухвалює суд. Для ухвалення такого рішення стосовно народного депутата України, який за законодавством має недоторканність, генеральний прокурор вносить до парламенту подання про зняття недоторканності, після чого парламентарі більшістю голосів мають його підтримати.

Як повідомлялося, 8 квітня перший заступник генерального прокурора Володимир Гузир повідомив, що Генеральна прокуратура України найближчим часом внесе подання до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з деяких парламентарів, зокрема з екс-комбата "Айдару" Сергія Мельничука.

Під час спільного засідання парламентських комітетів із запобігання та протидії корупції і правового забезпечення правоохоронної діяльності 8 квітня В.Гузир поінформував про просування розслідування кримінального провадження про викрадення і подальший розшук правоохоронцями екс-директора ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна.

"Ми це озвучували не раз... Ви знаєте, у зв'язку з якими обставинами М.Лабутіна на сьогодні немає. Це не вина органів досудового слідства, оперативних підрозділів. Я сподіваюся найближчим часом буде подання у Верховній Раді про зняття депутатської недоторканності, про яку говорив не один раз генеральний прокурор", - заявив він.

Пізніше В.Гузир уточнив, що "сказав про депутатів, і буде не один депутат", а також дав зрозуміти, що в цьому переліку буде і С.Мельничук.

Перший заступник генпрокурора також підтвердив, що це кримінальне провадження розслідує Генеральна прокуратура, і він "уже говорив на засіданнях комітетів, яка ця юридична особа своєрідна".

Як повідомлялося, М.Лабутіна оголосили в розшук українські правоохоронні органи. За допомогою бійців батальйону "Айдар" 19 грудня 2014 року він зник із лікарні, в якій перебував на стаціонарному лікуванні. Напередодні М.Лабутіну було пред'явлено повідомлення про підозру в розтраті 172,5 млн грн коштів ДП та ухиленні від сплати податків на суму 28,2 млн грн.

Бійці "Айдару" вивезли М.Лабутіна з лікарні в невідомому напрямку під приводом захисту від замаху.

Інтерпол за запитом української влади оголосив у міжнародний розшук гендиректора ДП "Укрспирт".

Народний депутат Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенка") 30 березня оприлюднив у Facebook копію відповіді Генпрокуратури на свій запит, згідно з якою Генпрокуратура проводить досудове розслідування в кримінальних провадженнях про організацію народним депутатом С.Мельничуком участі військовослужбовців батальйону "Айдар" у викраденні директора ДП "Укрспирт" М.Лабутіна.

Сам перший комбат "Айдару" того самого дня відкинув свою причетність до організації викрадення екс-директора ДП "Укрспирт" і заявив, що викрадення як такого не було, оскільки М.Лабутін публічно дав конференцію, на якій спростував будь-які чутки про своє викрадення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА