13:19 13.05.2015

Місяць ВР буде потрібно на те, щоб за регламентом зняти недоторканність з Клюєва і Мельничука - в. о. голови профільного комітету Пинзеник

1 хв читати
Місяць ВР буде потрібно на те, щоб за регламентом зняти недоторканність з Клюєва і Мельничука - в. о. голови профільного комітету Пинзеник

Верховна Рада технічно не зможе розглянути подання генерального прокурора про зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука, процедура підготовки питання триватиме близько місяця, заявляє виконувач обов'язків голови комітету з питань регламенту Павло Пинзеник.

"Це може триватиме близько місяця. Це може тривати десь менше місяця або більше місяця... найближчим часом це технічно неможливо", - сказав він журналістам, відповідаючи на запитання, коли подання генпрокурора буде розглянуто українським парламентом.

П. Пинзеник також пояснив, що регламент Верховної Ради дає 5 днів голові парламенту на підготовку документів для передачі їх до регламентного комітету.

За його словами, депутати, за яким Генпрокуратура внесла подання, повинні дати свої пояснення.

"На таку процедуру голові Верховної Ради регламент виділяє 5 днів. А потім ця процедура продовжиться в регламентному комітеті", - зазначив П. Пинзеник.

Він пояснив, що профільний комітет заслухає генпрокурора на своєму засіданні, а також вислухає пояснення депутатів, з яких генпрокуратура просить зняти недоторканність.

За словами П. Пинзеника, регламентний комітет готуватиме документи протягом 20 днів, цей строк може бути продовжено у разі, якщо виникне необхідність взяти якісь додаткові пояснення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА