15:03 14.05.2015

Фармкомпанія "Біофарма" має намір призупинити виробництво препаратів крові

3 хв читати

Компанія з іноземними інвестиціями ПРАТ "Біофарма" має намір протягом семи днів зупинити виробництво лікарських препаратів через неможливість отримати дозвіл уряду на експорт вже вироблених препаратів крові за укладеними контрактами.

Про це на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" повідомив голова правління ПРАТ "Біофарма" Олександр Маковський.

"Протягом семи днів я буду змушений зупиняти виробництво. Я буду змушений утилізувати препарати на суму $4 млн, я буду змушений пояснювати партнерам, які вимагають виконання договорів та забезпечення поставок по тендерам, які вони виграли. Ми втрачаємо свою репутацію і як "Біофарма", Україна. Таким чином, ми можемо назавжди втратити ці ринки", - сказав він.

За словами О. Маковського, йдеться про контракти на поставку препаратів крові на загальну суму $7 млн до Монголії, В'єтнаму, Азербайджану, Казахстану та Білорусі.

"Переважно, це договори із держзакупівель", - наголосив він.

О. Маковський уточнив, що для здійснення постачань за цими контрактами "Біофарма" має отримати спеціальний дозвіл, що підписує віце-прем'єр-міністр, відповідальний за охорону здоров'я.

"Для цих експортних поставок у нас немає жодного документа, які надає Кабмін – дозвіл на експорт препаратів крові за межі України. Технічних питань щодо підготовки немає. МОЗ виконав всю необхідну роботу, служба віце-прем'єра, який курирує МОЗ - В'ячеслава Кириленка, відповідає, що всі технічні документи і папери готові, але ми не отримуємо звідти відповіді протягом дев'яти місяців, хоча протягом шести років ми завжди до початку року вже мали такий дозвіл на поточний рік", - сказав він.

За словами О. Маковського, штрафні санкції за невиконання контрактів можуть становити понад $1,5 млн.

Голова правління ПРАТ зазначив, що "в Україні використовувати цю готову продукцію не можна, оскільки вона зареєстрована не для України". Крім того, за словами О. Маковського, в Україні є достатня кількість препаратів крові.

Він також уточнив, що препарати крові становлять близько 80% загального обсягу експортної продукції підприємства, при цьому експорт займає близько 50% в загальному обсязі виробництва.

Як повідомлялося, фармацевтична компанія ПРАТ "Біофарма" (Київ) в 2014 році зменшила розмір чистого прибутку на 9,91% порівняно з 2013 роком - до 25,801 млн грн.

"Біофарма" займається виробництвом понад 20 імунобіологічних препаратів з донорської крові, а також випуском препаратів, отриманих за технологією рекомбінантних ДНК і пробіотиків.

100% акцій компанії належить компанії Niobera Investments Limited (Кіпр). Акції компанії у 2012 році придбали голландський банк розвитку FMO та інвестиційний фонд Emerging Europe Growth Fund II (EEGF II) під управлінням Horizon Capital.

У 2014 році "Біофарма" побудувала фармацевтичний завод у Білій Церкві (Київська обл.). Інвестиції в будівництво становили $42млн.

"Біофарма" входить до десятки найбільших українських виробників лікарських препаратів і займається виробництвом понад 20 імунобіологічних препаратів з донорської крові, а також випуском препаратів, отриманих за технологією рекомбінантних ДНК і пробіотиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Телеканал "FreeДом" необхідно було відразу спрямовувати не на Росію, а на країни, де є російськомовні діаспори - Потураєв

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА