19:51 14.05.2015

Порошенко разом з європейськими лідерами привітав голову Європарламенту Шульца з премією Карла Великого

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко разом із лідерами Європи привітав президента Європейського парламенту Мартіна Шульца з врученням йому міжнародної премії імені Карла Великого.

"Президент у німецькому місті Аахені взяв участь у церемонії вручення міжнародної премії імені Карла Великого голові Європейського парламенту Мартіну Шульцу. У колі європейських лідерів глава держави привітав Мартіна Шульца та відзначив його роль у розбудові єдиної Європи", - повідомляє прес-служба президента України в четвер.

П.Порошенко наголосив також на великій ролі, яку М.Шульц відіграв рік тому в процесі синхронної ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС парламентами України та Європи.

У прес-службі розповіли, що церемонія, на яку зібралися лідери багатьох країн Європи та європейських інституцій, відбулася в історичній будівлі мерії міста Аахена. Європейські лідери говорили про сьогодення та майбутнє об'єднаної Європи.

"Так, президент Франції Франсуа Олланд зазначив, зокрема, що вони разом із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель продемонстрували, що франко-німецьке об'єднання корисне не лише для Європи, а також і для країни, яка розташована на сході Європи, - України. Згадавши про довгі години досягнення мирних угод у Мінську, президент Франції висловив сподівання, що вони будуть реалізовані заради досягнення миру", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також процитували М.Шульца: "У нашій відповіді на кризу в Україні – цієї війни на нашому порозі – за останні кілька місяців ми досягли безпрецедентного ступеня взаємодії в нашій зовнішній політиці. Національні уряди відклали свої індивідуальні інтереси і домовилися про єдиний європейський підхід. Поки що жодна держава-член не порушила цього загального підходу. Це – успіх. Якщо кожен переслідує власні інтереси, то ми слабкі. Якщо ми єдині – ми сильні".

Президент України подякував Європі за єдність та підтримку народу України. "Сьогодні українці відстоюють та ведуть боротьбу за демократію, свободу, європейську гідність. Ми можемо перемогти лише у випадку єдності. І дякую Європі за солідарність з Україною та єдність", - сказав П.Порошенко.

Міжнародна премія ім. Карла Великого — престижна європейська премія за внесок в об'єднання Європи. Присуджується щороку з 1950 року німецьким містом Аахеном особам, які зробили великий внесок в утвердження ідеалів, на яких засновано премію. Названа на честь Карла Великого, засновника Франкської імперії та фактичного засновника Священної Римської імперії, який керував державою з Аахена. Традиційно вручається у свято Вознесіння на церемонії в Коронаційній залі ратуші Аахена. Лауреатами премії в різні роки були Конрад Аденауер, Вінстон Черчилль, Європейська комісія, Генрі Кісінджер, Ангела Меркель, Даля Грибаускайте.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА