14:13 16.05.2015

Глава Мін'юсту України сподівається на успіх у судовому процесі щодо заборони КПУ після підписання законів про декомунізацію

2 хв читати
Глава Мін'юсту України сподівається на успіх у судовому процесі щодо заборони КПУ після підписання законів про декомунізацію

Міністр юстиції України Павло Петренко вітає підписання президентом законів про декомунізацію і сподівається на успішне завершення судового процесу щодо заборони Комуністичної партії України.

"Вчора відбулася, без сумніву, історична подія – президент підписав закон про декомунізацію ("Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки")... Вже наступного тижня - на 24-му році незалежності нашої країни - комуністична ідеологія нарешті опиниться поза законом в Україні", - написав глава Мін'юсту на сторінці у Facebook у суботу.

Він зазначив, що Міністерство юстиції від початку "було в авангарді цього процесу".

П. Петренко також наголосив, що "судовий процес щодо заборони КПУ зайшов у глухий кут" через корупцію судової системи і неготовність суддів брати на себе відповідальність за важливі для країни рішення.

"Втім, це не зупинило уряд, парламент і президента, і я впевнений, що нам вдасться довести справу боротьби зі злочинною комуністичною ідеологією до логічного завершення", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, 15 травня президент України Петро Порошенко підписав закони про декомунізацію - "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки"; "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років"; "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" та "Про правовий статус і пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА