11:15 18.05.2015

Кабмін визначив відповідальних за односторонню демаркацію кордону з РФ - розпорядження

2 хв читати
Кабмін визначив відповідальних за односторонню демаркацію кордону з РФ - розпорядження

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням визначив відповідальних за здійснення односторонньої демаркації українсько-російського кордону.

Відповідне розпорядження від 14 травня 2015 року розміщено на сайті уряду.

Згідно з текстом документа, Держслужба з питань геодезії, картографії та кадастру відповідальна за проведення робіт із землеустрою, забезпечення виконання топографо-геодезичних, картографічних, гідрографічних та інженерних робіт. Зокрема, ця служба має розробити графічний проект місць встановлення прикордонних знаків на держкордоні, винесення лінії держкордону на місцевості відповідно до даних делімітації та позначення її прикордонзнаками. Також цей орган має визначити координати прикордонзнаків, підготувати демаркаційні документи та скласти проект землеустрою.

Держагентство лісових ресурсів відповідає за розчищення прикордонних просік завширшки 5 метрів від лінії кордону, які проходять через лісові ділянки, разом із облдержадміністраціями.

Держприкордонслужба, згідно з розпорядженням, має гарантувати безпеку членів делегації та її робочих груп, які здійснюють демаркаційні роботи на держкордоні, виготовляти прикордонзнаки і надалі їх охороняти.

Також уряд доручив Донецькій, Луганській, Сумській, Харківській і Чернігівській облдержадміністраціям організаційно-технічно забезпечити проведення засідань делегацій на території їхніх областей, робіт щодо позначення держкордону на місцевості, сприяти в здійсненні цього процесу.

Загальну координацію робіт із демаркації покладено на Міністерство закордонних справ.

Крім того, уряд розпорядився, щоб МЗС, Держагентство лісових ресурсів та Держслужба з питань геодезії, картографії та кадастру подали в десятиденний термін на затвердження Кабміну підготовлені та погоджені проекти плану заходів щодо позначення держкордону на місцевості та кошториси його виконання. Відповідні органи мають забезпечити фінансування демаркаційних робіт у рамках передбачених бюджетом на 2015 рік видатків.

Як повідомлялося, влітку 2014 року Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення доручити уряду здійснити односторонню демаркацію українсько-російського державного кордону з огляду на наявні загрози для національної безпеки країни.

У Росії обурилися таким рішенням Києва та висловили сподівання на відмову від таких кроків. "Згідно з усталеною міжнародною практикою, демаркація державних кордонів - це обопільний процес між суміжними державами, тому одностороння демаркація не може бути юридично обов'язковою для іншої сторони", - заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич після відповідного рішення РНБО України.

Загальна протяжність кордону України з РФ становить 2295 км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА