13:54 20.05.2015

Яценюк доручив переглянути рішення про торговий спор з Австралією щодо цигарок у СОТ

2 хв читати
Яценюк доручив переглянути рішення про торговий спор з Австралією щодо цигарок у СОТ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сумнівається в доцільності торгового спору з Австралією щодо упаковки цигарок, який Київ веде у рамках світової організації торгівлі (СОТ) з 2012 року, і доручив Мінекономрозвитку розібратися в цьому питанні.

"У мене глибокий сумнів у (доцільності) цього торгового спору з Австралією, що тягнеться з 2012 року", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у середу.

А.Яценюк уточнив, що Україна долучилася до цього спору нібито на основі клопотання Американської торгової палати. Прем'єр нагадав, що спор спричинений тим, що Австралія зобов'язала випускати сигарети в пачках без зазначення торгової марки та посилення антирекламою паління.

Прем'єр нагадав, що уряд нещодавно призначив заступника міністра економічного розвитку - торгового представника України Наталію Микільську, якій необхідно вивчити це питання.

Як повідомлялося, Україна у березні 2012 року першою звернулася до СОТ із проханням провести консультації з Австралією щодо рішення цієї країни заборонити наносити на пачки сигарет логотипи й назви торгових марок. Такі консультації відбулися у квітні того самого року і, на думку Києва, не змогли вирішити конфлікт, через що виникла потреба створити панель для розгляду позову України проти Австралії.

Того ж року Київ долучився до таких запитів на консультації, ініційованих Гондурасом і Домініканською Республікою, а в 2013 році - Кубою. При цьому не було безпосередньої торгівлі тютюновими виробами між Україною й Австралією.

Окрім того, Україна заявила про стурбованість посиленням тютюнового законодавства в Новій Зеландії та Ірландії, закликаючи знайти альтернативні способи в підтримці охорони здоров'я без надмірних торгових обмежень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА