17:28 26.05.2015

Домовленості Укрексімбанку про реструктуризацію єврооблігацій заощадять $1,5 млрд платіжному балансу України в 2015-2018 рр. - Мінфін

2 хв читати
Домовленості Укрексімбанку про реструктуризацію єврооблігацій заощадять $1,5 млрд платіжному балансу України в 2015-2018 рр. - Мінфін

Міністерство фінансів вітає успішне завершення переговорів між Укрексімбанком і тримачами близько 30% всіх трьох випусків його єврооблігацій із погашенням у 2015, 2016 і 2018 роках з їх перепрофілювання на загальну суму близько $1,5 млрд.

"Це допоможе заощадити для платіжного балансу України до $1,5 млрд впродовж 2015-2018 років", - зазначено в повідомленні Мінфіну у вівторок.

Фінансове відомство зазначає, що результати переговорів повністю відповідають завданням програми співпраці країни з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і демонструють прихильність України до пошуку взаємоприйнятних рішень під час переговорів із кредиторами.

"Ми закликаємо кредиторів Укрексімбанку підтримати запропоновані умови репрофілювання облігацій під час майбутнього процесу отримання згоди", - звертається Мінфін до інших тримачів єврооблігацій.

Відомство нагадує, що перепрофілювання облігацій Укрексімбанку сприяє досягненню першої мети боргової операції, зазначеної в чотирирічній програмі співпраці України і МВФ, - скорочення зовнішніх платежів за прямим і гарантованим держборгом, а також за боргом держбанків і "Укрзалізниці" на $15 млрд у період реалізації програми МВФ.

Мінфін знову нагадує, що дві інших мети передбачають скорочення до 2020 року співвідношення держборгу до ВВП до 71%, а також підтримку загальних потреб у фінансуванні бюджету за борговими операціями в середньому на рівні 10% ВВП у рік (максимум - 12% ВВП) в 2019-2025 роках.

"Ми чекаємо продовження переговорів із власниками інших інструментів комерційного зовнішнього боргу, що входять до периметра боргової операції України... Реструктуризація суверенного боргу зорієнтована також на зменшення розміру боргу й витрат на його обслуговування", - зазначено в повідомленні.

Мінфін також укотре зазначив, що має намір завершити угоду із реструктуризації боргу до першого перегляду програми МВФ, запланованого на червень.

Як повідомлялося, Укрексімбанк пропонує продовжити термін погашення всіх трьох випусків єврооблігацій на сім років. У разі єврооблігацій з погашенням у 2015 і 2016 роках половина основної суми боргу за кожним випуском буде перерахована після чотирьох років після початкової дати погашення, а інша сума - шістьма рівними траншами. Для єврооблігацій 2018 року погашення 50% основної суми станеться через три роки, а інших 50% - вісьмома рівними траншами.

Ставку купона за єврооблігаціями-2015 на $750 млн запропоновано підвищити з 8,375% до 9,625%, єврооблігаціами-2016 на $125 млн - з 12-міс. Libor+5% до 6-міс. Libor+7% і єврооблігацій-2018 на $600 млн - з 8,75% до 9,75%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА