11:01 27.05.2015

Порошенко затвердив рішення РНБО від 6 травня про стратегію національної безпеки України

2 хв читати
Порошенко затвердив рішення РНБО від 6 травня про стратегію національної безпеки України

Президент України Петро Порошенко у вівторок підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 травня про необхідність створення нової системи забезпечення національної безпеки країни.

"Президент своїм указом затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 травня 2015 "Про Стратегію національної безпеки України", - повідомляє прес-служба президента.

У документі зазначено, що російська загроза та інші зміни в зовнішньому і внутрішньому безпековому середовищі України обумовлюють необхідність створення нової системи забезпечення національної безпеки країни.

У повідомленні йдеться, що згідно зі стратегією основними напрямами державної політики у зазначеній сфері є відновлення територіальної цілісності у межах міжнародно визнаного державного кордону України, створення ефективного сектора безпеки і оборони та підвищення обороноздатності країни, зокрема завдяки поглибленню оборонно-промислового та військово-технічного співробітництва з державами - членами НАТО та ЄС та досягнення повної незалежності від Росії у питаннях виробництва озброєнь та військової техніки.

Документ також передбачає реформування і розвиток розвідувальних, контррозвідувальних і правоохоронних органів, реформування системи державного управління та нову якість антикорупційної політики.

Як повідомляється, одними з основних завдань стратегії є забезпечення інтеграції України до Європейського Союзу та формування умов для вступу в НАТО. В документі зазначається, що угода про асоціацію з ЄС визначає стратегічні орієнтири для проведення системних політичних і соціально-економічних реформ в Україні, а співробітництво з Альянсом сприяє утвердженню в Україні демократичних цінностей, формуванню стабільного безпекового середовища, є важливим інструментом підтримки реформ, зокрема у секторі безпеки і оборони, а також забезпечує спільну протидію сучасним безпековим викликам і загрозам.

Документ також передбачає гарантування національної безпеки в зовнішньополітичній сфері, економічної та енергетичної безпеки, кібербезпеки, безпеки інформаційних ресурсів і критичної інфраструктури.

Крім того, рішенням РНБО від 6 травня робота Міністерства оборони щодо організації проведення комплексного огляду сектора безпеки і оборони України визнається недостатньо ефективною.

Радбез доручив Кабінету Міністрів завершити до 30 травня 2015 р. виконання заходів комплексного огляду сектора безпеки та оборони України; розробити і внести в місячний термін на розгляд РНБО комплексні пропозиції щодо реформування органів сектора безпеки та оборони України.

Уряду також доручено забезпечувати залучення громадськості до підготовки проектів стратегічних документів із питань реформування Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів держави.

Крім того, Кабінет Міністрів має до 25 червня 2015 р. забезпечити підготовку проекту концепції Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки на період 2016-2020 років. У тримісячний термін необхідно затвердити нову редакцію Морської доктрини України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА