14:18 27.05.2015

Тимошенко називає брехнею повідомлення ЗМІ про фінансування її президентської кампанії російським Зовнішекономбанком

2 хв читати
Тимошенко називає брехнею повідомлення ЗМІ про фінансування її президентської кампанії російським Зовнішекономбанком

Лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко категорично спростовує інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що її президентську кампанію 2010 року фінансував російський Зовнішекономбанк (рос. Внешэкономбанк - ІФ).

"Запевняю вас: усі звинувачення про начебто фінансування моєї кампанії російським Зовнішекономбанком є наскрізь брехливими та покликані відвернути увагу людей від насправді кричущих економічних і соціальних проблем, які переживає зараз країна та про які я публічно говорю", - йдеться в заяві Ю.Тимошенко, оприлюдненій на її сайті.

За словами політика, цей наклеп настільки ж абсурдний, "як і звинувачення злочинної влади Януковича в тому, що я витратила кошти від Кіотського протоколу на фінансування пенсій".

"Хочу вас запевнити: жодними брехливими публікаціями в пресі ніхто і ніколи не зможе мене збити з правильного шляху, який обрала наша команда. І надалі я буду впевнено, аргументовано і дієво захищати інтереси простих людей, не давати можновладцям знущатися над країною, не допускати розквіту корупційних схем", - обіцяє Ю.Тимошенко.

Вона також висловила переконання, що "лише публічна дискусія, чесність перед людьми та прозорість влади дозволить нам пройти нелегкий шлях очищення і побудови країни".

Раніше російські ЗМІ з посиланням на журнал Forbes, який, у свою чергу, посилається на джерело, близьке до керівництва одного з російських держбанків, повідомляли, що в 2010 році російський Зовнішекономбанк профінансував операцію з придбання українського металургійного холдингу "Індустріальний союз Донбасу" на $1 млрд, з яких $300 млн пішло на кампанію Ю.Тимошенко.

За даними джерела, Зовнішекономбанк заплатив приблизно $1 млрд за контрольний пакет одного з найбільших металургійних холдингів України - "Індустріального союзу Донбасу" (ІСД). Операція з продажу 50% плюс 2 акції ІСД групі російських інвесторів на чолі з колишнім співвласником Evraz Group Олександром Катуніним відбулася в січні 2010 року. Її деталі не розкривалися, було лише відомо, що ЗЕБ виступив як сторона фінасування.

Представник Ю.Тимошенко Марина Сорока заявила "Українській правді", що ЗМІ посилаються на публікацію, якої в Forbes немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА