10:13 29.05.2015

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про стан забезпечення енергетичної безпеки держави

3 хв читати
Порошенко ввів у дію рішення РНБО про стан забезпечення енергетичної безпеки держави

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/2015 року.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 травня 2015 року "Про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада 2014 року "Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/2015 року" та додаткові заходи для гарантованого забезпечення вітчизняних споживачів енергоносіями", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Згідно з документом, РНБО відзначає необхідність ужиття додаткових заходів щодо забезпечення сталого функціонування об'єднаної енергетичної системи України та недопущення виникнення аварійних ситуацій на об'єктах паливно-енергетичного комплексу України.

Із метою мінімізації наявних загроз енергетичній безпеці держави та забезпечення підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу до роботи в опалювальний сезон 2015/16 року РНБО вирішила доручити Кабінету Міністрів затвердити фінансові плани на 2015 рік державних підприємств, що є суб'єктами природних монополій, і державних підприємств, плановий розрахунковий обсяг чистого прибутку яких перевищує 50 млн грн.

Кабмін також повинен буде в місячний термін забезпечити проведення перевірки наявності технологічної нафти, переданої на відповідальне зберігання "Укртранснафтою", та ухвалити рішення щодо подальшого використання цієї нафти, зокрема її переробки з подальшим використанням вироблених нафтопродуктів для потреб Збройних сил України, Нацгвардії України, Державної прикордонної служби та для створення запасів нафтопродуктів для забезпечення стратегічних потреб держави.

Окрім цього, було вирішено в місячний термін затвердити план підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу і житлово-комунального господарства до роботи в період опалювального сезону 2015/2016 року і план проведення заходів щодо суттєвого зменшення залежності національної економіки від імпорту нафтопродуктів та стимулювання розвитку вітчизняної нафтопереробної галузі.

Згідно з документом, Кабміну доручено до 15 липня 2015 року затвердити нову енергетичну стратегію держави.

Також було вирішено спільно з СБУ посилити контроль над переміщенням товарів з окремих територій у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, а також на такі території, та оптимізувати процедуру пропуску вантажів через контрольні пункти в'їзду-виїзду.

Міністерству енергетики та вугільної промисловості України доручено невідкладно вжити заходів щодо погашення заборгованості теплогенерувальних підприємств за відвантажене їм вугілля, погасити заборгованість із виплати заробітної плати шахтарям, що утворилася на підприємствах вугільної галузі, які розташовані на контрольованій Україною території.

Фонду державного майна України спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України перевірити виконання інвестиційних зобов'язань власниками приватизованих у 2010-2014 роках підприємств паливно-енергетичного комплексу.

Антимонопольному комітету України за участю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, вжити заходів щодо проведення до 1 червня 2015 року в установленому порядку розслідування порушень вимог законодавства про захист економічної конкуренції суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність на ринках вугілля, електричної енергії, нафти і нафтопродуктів, природного і скрапленого газу.

Службі безпеки України, Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України забезпечити на території Донецької та Луганської областей належну охорону об'єктів газо- та електропостачання, транспортної інфраструктури і забезпечити безпечний доступ технічного персоналу для виконання технологічних робіт на таких об'єктах (зокрема їх ремонту та відновлення), у тому числі з метою забезпечення вивезення енергетичного вугілля.

Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим указом, покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА