11:56 03.06.2015

Уряд України затвердив порядок надання субвенції на охорону здоров'я місцевим бюджетам

2 хв читати
Уряд України затвердив порядок надання субвенції на охорону здоров'я місцевим бюджетам

Кабінет Міністрів України затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реформування регіональних систем охорони здоров'я для здійснення заходів щодо виконання спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей".

Відповідну постанову №350 від 27 травня оприлюднено на сайті уряду.

Як випливає з тексту документа, зазначена постанова набуває чинності одночасно з набуттям чинності угодою про позику (проект "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей") між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку №8475-UA від 19 березня 2015 року.

Як повідомлялося, рада директорів Світового банку (СБ) 4 березня 2015 року схвалила позику Україні для реалізації проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" у сумі $214,73 млн. Позику Міжнародного банку реконструкції та розвитку, що входить до СБ, буде залучено на 18 років із 5-річним пільговим періодом зі змінною процентною ставкою (нині - менше ніж 1% річних).

За словами міністра охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі, позика від СБ разом із коштами державного бюджету створить базис для початку реформування системи охорони здоров'я України, наміченого на 2016 рік.

"2015 рік - це перехідний рік, який дасть змогу збудувати базис, на основі якого з 2016 року буде в повному обсязі впроваджена реформа системи охорони здоров'я. Головна мета реформи - забезпечити доступною меддопомогою малозабезпечених громадян і легалізувати неформальні платежі. Зокрема, протягом цього року планується здійснити розрахунок вартості медпослуг, впровадити інформаційні сервіси, а також зробити акцент на якісному поліпшенні первинної ланки", - зазначив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА