17:57 08.06.2015

Порошенко підписав п'ять законів про денонсацію угод з РФ

2 хв читати
Порошенко підписав п'ять законів про денонсацію угод з РФ

Президент України Петро Порошенко в понеділок підписав п'ять законів про денонсацію угод про співпрацю України з РФ у військовій сфері, ухвалених Верховною Радою 21 травня нинішнього року, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент, зокрема, підписав закони №463-VIII "Про денонсацію Угоди між урядом України і урядом РФ про транзит через територію України військових формувань РФ, які тимчасово перебувають на території Республіки Молдова" та №465-VIII "Про денонсацію угоди між урядом України і урядом РФ про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них".

Крім того, як повідомляється на офіційному сайті українського парламенту, глава держави в понеділок повернув зі своїм підписом ухвалені раніше закони №464-VIII "Про денонсацію Угоди між Кабінетом Міністрів України і урядом РФ про взаємну охорону секретної інформації", №466-VIII "Про денонсацію Угоди між Україною та РФ про співпрацю в галузі воєнної розвідки" і №467-VIII "Про денонсацію Угоди між урядом України і урядом РФ про співробітництво у військовій галузі".

Закон №463-VIII було внесено до парламенту 27 квітня нинішнього року, інші чотири - 5 травня. Всі вони були підтримані більшістю парламентаріїв на засіданні 21 травня.

У прес-службі президента нагадали, що ці документи між урядами України і РФ було підписано в Сочі 25 листопада 1995 року. Документи укладалися на п’ять років із автоматичною пролонгацією, якщо жодна зі сторін за шість місяців письмово не повідомила про намір припинити його дію.

Угодою про транзит через територію України військових РФ, які тимчасово перебувають на території Молдови, встановлено порядок, умови та особливості транзитного переміщення, надання дозволів і контролю з боку української сторони. Угодою про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них врегульовано питання перевезення військових формувань, команд та членів їхніх сімей, які виконуються залізничним, повітряним або автомобільним транспортом із України в РФ і з РФ в Україну, а також із України до інших держав і назад через територію РФ і з РФ в інші країни і назад транзитом через українську територію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА