11:45 09.06.2015

МХП обміняла російське "Воронежагро" на активи "Агрокультури" західной України

2 хв читати

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (МХП) завершила угоду з обміну своїх зерновиробничих активів ТОВ "Воронеж Агро Холдинг" у Воронезькій області (РФ) на активи ТОВ "Агрокультура" у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях України.

Згідно з повідомленням на сайті лондонської біржі у вівторок, угода була завершена 8 червня.

"Угода - чистий своп без грошових коригувань і на основі рівного обігового капіталу", - зазначає агрохолдинг.

"Воронеж Агро Холдинг" володіє 40 тис. га землі, потужностями із зберігання зернових у 150 тис. тонн. "Агрокультура" має близько 60 тис. га землі, 90 тис. тонн потужностей із зберігання зернових.

Відповідно до бізнес-стратегії компанії, МХП планує збільшувати земельний банк в найближчому майбутньому до 500 тис. га в Україні.

Як повідомлялося, "Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, інших продуктів харчування.

Продукція МХП реалізується під торговими марками "Наша Ряба" (охолоджена курятина), "Легко!" (заморожені напівфабрикати), "Дружба народів", "Бащинський", "Європродукт" (ковбасні вироби і копченина), "Сертифікований Ангус" (елітна охолоджена яловичина), "Фуа Гра" (охолоджена і заморожена гусятина і фуа-гра).

Чистий збиток МХП в 2014 році становив $412 млн проти чистого прибутку в $162 млн в 2013 році. Його виручка за підсумками минулого року знизилася на 8% - до $1,379 млрд.

Шведська агрокомпанія Agrokultura (раніше - Alpcot Agro) зареєстрована в 2006 році.

Згідно з інформацією на сайті компанії, станом на листопад 2014 р. її основними власниками були інвесткомпанії Steenord Corp, підконтрольна бізнесменові Миколі Фартушняку, і Magna Investments Ltd, підконтрольна Ігорю Худокормову.

Згідно з прес-релізом на сайті компанії, Magna Investments в травні 2015 р. володіла 96% акцій Agrokultura. І. Худокрмов є власником російської продовольчої групи "Продімекс-холдинг", яка має найбільший земельний банк у країні і є найбільшим виробником білого цукру в Росії.

За 2014 р. Agrokultura AB уперше за свою історію отримала чистий прибуток SEK22 млн проти SEK262 млн чистого збитку в 2013 році. Виручка компанії за звітний період знизилася на 13%, до SEK539, через продовження падіння цін на сировинні товари.

Згідно з фінансовим звітом Agrokultura за 2014 р., в Україні компанія обробляла 70,8 тис. га землі, в Росії - 145,8 тис. га.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА