16:03 10.06.2015

У четвер вступають у силу закони про денонсацію низки угод із РФ, зокрема про транзит російських військових формувань, що перебувають у Придністров'ї

3 хв читати
У четвер вступають у силу закони про денонсацію низки угод із РФ, зокрема про транзит російських військових формувань, що перебувають у Придністров'ї

У четвер, 11 червня, вступають у силу закони про денонсації Україною низки угод з Росією у військовій сфері.

У середу в парламентській газеті "Голос України" опубліковано ухвалені Верховною Радою 21 травня закони про денонсацію угод між урядами України і РФ про транзит територією країни російських військових формувань, які тимчасово перебувають на території Молдови, про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них, про співробітництво в сфері військової розвідки і про співробітництво у військовій галузі, а також про денонсацію угоди між урядами двох країн про взаємну охорону секретної інформації.

Згідно із законами, вони вступають в силу на наступний день після опублікування.

Верховна Рада 21 липня ухвалила закон, згідно з яким розірвала угоду між урядами України і РФ про співробітництво у військовій галузі, підписану 25 листопада 1995 року в Сочі та ратифіковану Верховною Радою 10 січня 2002 року.

Цей документ передбачав співпрацю України та РФ у військовій галузі, координацію зусиль та взаємодії для розвитку збройних сил двох країн на основі окремих угод за конкретними напрямами.

Згідно з ним, сторони сприяли розвитку систем зв'язку і автоматизованих систем управління, оповіщення і комунікацій.

Угода передбачала сприяння взаємному обміну технічної та ремонтної документації на озброєння та військову техніку.

Крім цього, згідно з документом, сторони здійснювали співробітництво у сфері міждержавних військових перевезень.

Угода також передбачала: сторони забезпечували військові частини збройних сил телеграфним, фельд'єгерським та поштовим зв'язком за відповідними мережами збройних сил, а також через установи такого зв'язку відповідних відомств України і Росії.

Український парламент також денонсував угоду між урядами України і РФ про транзит територією країни російський військових формувань, тимчасово розташованих на території Молдови. Документ було підписано 25 листопада 1995 року.

Рада також розірвала угоду між урядами України і РФ про співробітництво у військовій галузі, яку було підписано 25 листопада 1995 р. у Сочі і ратифікована Верховною Радою України 10 січня 2002 р.

Ця угода передбачала співпрацю України та РФ у військовій галузі, координацію зусиль та взаємодії для розвитку збройних сил двох країн на основі окремих угод за конкретними напрямами.

Згідно з документом, сторони сприяли розвитку систем зв'язку і автоматизованих систем управління, оповіщення і комунікацій.

Угода передбачала сприяння взаємному обміну технічної та ремонтної документації на озброєння та військову техніку.

Крім того, згідно з документом, сторони здійснювали співробітництво у сфері міждержавних військових перевезень.

Крім іншого, угода передбачала, що сторони забезпечували військові частини збройних сил телеграфним, фельд'єгерським та поштовим зв'язком за відповідними мережами збройних сил, а також через установи такого зв'язку відповідних відомств України і Росії.

Крім цього, Верховна Рада денонсувала угоди між урядами України і РФ про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за ними (було підписано 25 листопада 1995 року в Сочі, ратифіковано Верховною Радою 12 вересня 2002 року), про співробітництво в сфері військової розвідки (підписано 26 серпня 1997 року, ратифікована 7 лютого 2002 року), а також розірвала угоду між урядами двох країн про взаємну охорону секретної інформації (підписано 2 грудня 2000 року, ратифікована 15 листопада 2001 року).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА