16:25 11.06.2015

На підпис президенту направлено закон, що дозволяє допускати в Україну для підтримки миру і безпеки іноземні ВС, окрім ВС країни-агресора

2 хв читати
На підпис президенту направлено закон, що дозволяє допускати в Україну для підтримки миру і безпеки іноземні ВС, окрім ВС країни-агресора

Закон про порядок доступу та перебування збройних сил іноземних держав на території України в четвер, 11 червня, було передано на підпис президенту України Петру Порошенку, повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

Як повідомлялося, цей закон про внесення змін до закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України" №502-VIII був ухвалений Верховною Радою 4 червня, відповідний законопроект №2953 був внесений прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та Кабінетом Міністрів 22 травня.

Парламент доповнив ст. 3 закону положенням, що передбачає, що метою перебування іноземних збройних сил в Україні може бути "надання Україні, на її прохання, допомоги у вигляді проведення на її території міжнародній операції з підтримання миру і безпеки на підставі рішення ООН та ЄС".

Крім того, ухвалений закон забороняє участь у таких операціях збройних сил держав, які розв'язують проти України збройну агресію".

На засіданні Кабміну в середу, 20 травня, А. Яценюк заявив, що "уряд просить парламент розглянути і дати можливість допускати іноземні військові підрозділи в тому випадку, коли такі іноземні підрозділи здійснюють операції з підтримки миру і безпеки на підставі рішень ООН та ЄС".

Він нагадав, що президент України і РНБО вийшли з ініціативою про направлення миротворчого контингенту на територію Донецької і Луганської областей, які тимчасово непідконтрольні українській владі, "з метою виконання Мінських домовленостей і відновлення повноцінного контролю української держави над Донецькою і Луганською областями, а також за державним кордоном між Україною і РФ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА