11:49 12.06.2015

До кінця червня Конституційна комісія має погодити остаточний проект змін до Основного закону - Мусіяка

2 хв читати
До кінця червня Конституційна комісія має погодити остаточний проект змін до Основного закону - Мусіяка

Засідання Конституційної комісії може відбутися наступного тижня, підготовка законопроекту про внесення змін до Основного закону в профільній комісії має завершитися до кінця червня, заявляє заступник голови Конституційної комісії Віктор Мусіяка.

"Ми маємо до кінця червня завершити процес (підготовки законопроекту про внесення змін до Основного закону - ІФ) у самій Конституційній комісії, президент має передати до Верховної Ради і завершити цей процес, відомо яким чином", - сказав він в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.

На думку В.Мусіяки, в першому читанні проголосувати зміни до Конституції на поточній сесії парламенту можливо, якщо на те є воля.

Водночас він зазначив, що важливі зміни до Основного закону не лише в частині децентралізації, а й з питань правосуддя, а також прав людини, над якими також працюють у Конституційній комісії.

"Усі три напрями дуже важливі... Особливо якщо не чіпати і не намагатися протягом цієї сесії підготувати зміни та ухвалити їх щодо судоустрою, щодо правосуддя, тоді з правосуддям триватимуть усі ці проблеми", - пояснив експерт.

За словами В.Мусіяки, близько місяця не проводила засідань Конституційна комісія, і тривалий час не збиралася робоча група з децентралізації.

Він також зазначив, що обговорення показало, що "є неоднозначне сприйняття низки положень".

"Я так розумію, там йдуть процеси, які поки що нам невідомі", - додав заступник голови Конституційної комісії.

Крім того, В.Мусіяка повідомив, що наступного тижня може відбутися засідання комісії.

"Дуже важливо, що контроверсійні речі, за якими, напевно, ще зводять позиції президента і якихось політичних сил, вони мають бути заявлені. І ми маємо приймати щодо них рішення. Інакше процес стає схожим на підходи, які були раніше", - сказав експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА