11:06 15.06.2015

Субсидії за споживання енергоресурсів лише маскуватимуть проблему енергоефективності в Україні, вважають у представництві ЄС

2 хв читати
Субсидії за споживання енергоресурсів лише маскуватимуть проблему енергоефективності в Україні, вважають у представництві ЄС

Надання субсидій уразливим категоріям громадян України на споживання енергоресурсів не розв'яже проблеми енергоефективності в країні, наголошує заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні Томас Фреллесен.

Першими кроками у вирішенні питання енергоефективності має бути підвищення цін до реального рівня на енергоресурси, зазначив заступник голови представництва ЄС під час круглого столу "Енергоефективність - як підтримати вразливих споживачів" у Києві в понеділок.

"Це болючий процес, але він надзвичайно потрібен. Не треба робити вигляд, що енергія нічого не коштує, водночас не треба робити вигляд, що ці зміни будуть безболісними", - сказав він.

Т.Фреллесен висловив думку: "Вразливі споживачі, сім'ї можуть мати проблеми з оплатою своїх рахунків... Субсидії за такі рахунки вразливим людям - це важливий напрям. Але водночас ми не вирішуємо реальних проблем".

При цьому заступник голови представництва ЄС наголосив: "Що стосується субсидій - вони лише маскуватимуть цю драматичну ситуацію і цю проблему, а не вирішуватимуть її".

Водночас він зазначив, що споживання енергоресурсів необхідно вимірювати, а рахунки мають виходити з реального споживання, згідно з показниками лічильника. Це має здійснюватися у рамках енергореформи.

Т.Фреллесен пояснив, що рахунки, які виходитимуть з реального споживання енергоресурсів, дадуть змогу змінити поведінку людей у питанні енергозбереження.

Водночас він наголосив, що необхідно законодавчо закріпити вимірювання споживання енергоресурсів і формування рахунків, виходячи з цього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА