14:05 16.06.2015

Нардеп Каплін анонсує загальнонаціональний страйк об'єднаними профспілками

2 хв читати
Нардеп Каплін анонсує загальнонаціональний страйк об'єднаними профспілками

Народний депутат Сергій Каплін (фракція "Блок Петра Порошенка") анонсує об'єднання профспілок і проведення ними загальнонаціонального страйку.

''У рамкам учорашньої зустрічі у Верховній Раді профспілки висунули чіткий ультиматум владі: або будуть прийняті їхні вимоги щодо голосування низки законів, або профспілки разом зі мною починають загальнонаціональний страйк'', - сказав С.Каплін на прес-конференції у вівторок у Києві.

Він оголосив, що вимогами профспілок є зниження тарифів як мінімум удвічі; індексація пенсій і зарплат; ліквідація 15% податку на пенсії, а також ухвалення закону про "Тимчасові слідчі комісії".

С.Каплін повідомив, що за останній місяць він відвідав усі обласні центри і готовий за кілька тижнів презентувати свої штаби, які у разі потреби будуть розгорнуті в координаційні центри з організації загальнонаціонального страйку.

Депутат також розповів, що зараз профспілки проходять етап об’єднання. ''Я мріяв - і це був мій обов'язок - об'єднати профспілки України. Сьогодні ж ми бачимо, що Конфедерація профспілок України, незалежні профспілки, профспілки усіх галузей в складі близько 60 осіб об'єдналися в одну потужну силу'', - сказав він.

Як повідомлялося, понад 500 осіб у вівторок уранці зібралися на акцію в будівлі Верховної Ради України з вимогою переіндексації заробітних плат і пенсій. Люди прийшли з прапорами Федерації профспілок, Конфедерації вільних профспілок. Учасники акції прийшли з плакатами з вимогами провести люстрацію у владі, ввести тимчасову адміністрацію в Нацбанку, не допустити ліквідації Дельта Банку.

Опівдні близько 200 осіб - учасників акції протесту - перекрили дорожній рух на вул. Грушевського навпроти Кабінету Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА