11:16 17.06.2015

"Укроборонпром" врегулював питання розподілу посад президента і генконструктора ДП "Антонов" у новій редакції статуту підприємства - юрист

3 хв читати
"Укроборонпром" врегулював питання розподілу посад президента і генконструктора ДП "Антонов" у новій редакції статуту підприємства - юрист

Держконцерн "Укроборонпром" підготував нову редакцію статуту ДП "Антонов" (Київ), поділ посад президента і генконструктора ДП має позитивно позначитися на розвитку провідного українського розробника і виробника авіатехніки України, вважає старший партнер юридичної фірми "Ільяшев і партнери", що обслуговує підприємство, Роман Марченко.

"Згідно з новим статутом ДП, що перебуває у стадії реєстрації, президент підприємства відповідатиме за економіку і виробництво, генконструктор - за конструкторську діяльність. Ця практика не нова – вона існувала на підприємстві з часів заснування авіагіганта", - сказав Р. Марченко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Уточнюючи ситуацію з новим керівником ДП "Антонов", юрист пояснив : "у рамках переходу ДП "Антонов" з управління МЕРТ в управління "Укроборонпрому", що завершився минулого тижня, держконцерн, що логічно, провів зміну керівництва. Затвердженого МЕРТ у лютому на посаді в. о. президента-генконструктора до проведення конкурсного відбору керівника стратегічного підприємства Дмитра Ківу замінив в. о. президента-генконструктора Михайло Гвоздьов".

"Враховуючи, що в умовах фактичного військового конфлікту з колишнім основним замовником і партнером в авіабудуванні, ефективність роботи підприємства значною мірою залежить від кількості держзамовлень, призначення на посаду керівника ДП "Антонов" народного депутата із пропрезидентської політичної сили, підвищує шанси на отримання підприємством додаткового бюджетного фінансування і реалізації державних програм. Тобто, є надія на успішне і цивілізоване лобіювання інтересів держпідприємства", - сказав Р. Марченко.

Водночас співрозмовник агентства зазначив, що "проведення конкурсу на керівника ДП "Антонов", а саме президента ДП ніхто не скасовував".

"Конкурс відбудеться, і його організатором тепер виступить не МЕРТ, а "Укроборонпром". Зрозуміло, що й умови конкурсу, і його учасники будуть іншими", - уточнив він.

За даними юриста, посаду генконструктора ДП "Антонов" збережено за Д. Ківою. "Дмитро Ківа - цінний фахівець, який має величезний досвід роботи і контакти, як в Україні, так і за кордоном. Рішення про збереження за ним посади генконструктора - безсумнівний плюс. Необхідно підтримувати спадкоємність кадрів: будь-яка якісна еволюція краще за хаосну революцію", - сказав він.

Юрист також уточнив, що поданий раніше профспілками ДП "Антонов" в Адміністративний суд Києва позов до МЕРТ у зв'язку з проведеною відомством у березні зміною статуту ДП без погодження з трудовим колективом відкликаний, а судове провадження припинено.

За даними сайта Верховної Ради, М. Гвоздьов – 53-й номер у списку "Блоку Петра Порошенка". На момент обрання працював гендиректором ТОВ "Ауді Центр Хмельницький".

ДП "Антонов" - провідний український розробник та виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення, співпрацює з 76 країнами світу. З квітня за рішенням уряду України ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

З 2006 року авіатранспортний підрозділ ДП "Антонов", компанія "Авіалінії Антонова" реалізує контракт на виконання стратегічних перевезень у рамках програми НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) на користь 18 країн Альянсу і ЄС. В грудні 2014 року контракт продовжено до кінця 2016 року.

Як повідомлялося, під час відвідування ДП "Антонов" 13 червня напередодні відкриття 51 міжнародного авіакосмічного салону " Le Bourget-2015, президент України Петро Порошенко озвучив пріоритети роботи провідного українського розробника і виробника авіатехніки в нових умовах та окреслив завдання щодо їх виконання перед новим керівником ДП – в. о. президента-генконструктора М. Гвоздьовим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА