14:30 19.06.2015

"Дочка" Зовнішекономбанку в Україні в четвер мала справу з "маски-шоу" - глава ЗЕБ Дмітрієв

2 хв читати
"Дочка" Зовнішекономбанку в Україні в четвер мала справу з "маски-шоу" - глава ЗЕБ Дмітрієв

Дочірній банк Зовнішекономбанку (ЗЕБу) в Україні в четвер зіткнувся з "маски-шоу", заявив глава ЗЕБу Володимир Дмітрієв в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" в п'ятницю.

"Учора неприємні моменти пережило керівництво нашого дочірнього банку в Україні. В головному офісі було продемонстровано силу, були реальні "маски-шоу". Перевернули кабінет, вийняли жорсткі диски, зняли усю інформацію і навіть демонстративно в кабінеті банку фотографували портрет президента Російської Федерації", - сказав В.Дмітрієв.

За словами глави ЗЕБу, у роботі в Україні зараз спостерігаються "підвищені ризики і з урахуванням тієї ситуації, яка складається в Україні, і з урахуванням того ставлення до Росії, яке формується, на жаль, в Україні". Він також додав, що загалом по банківській системі України повернення кредитів становить лише 20% через катастрофічну ситуацію в економіці.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" перший заступник глави правління Промінвестбанку В'ячеслав Юткін, вилучення документів у кредитній справі одного з клієнтів банку 18 червня проводила слідча група Донецької прокуратури за постановою Жовтневого районного суду в Маріуполі. При цьому до самого банку у слідчої групи претензій не було, додав банкір.

"В четвер слідча група у супроводі людей в масках і зі зброєю вивела в коридор на тривалий час більшість співробітників банку і без пояснення причин провела обшук в двох кабінетах топ-менеджерів Промінвестбанку. Хоча на той час усі відповідні документи вже були надані слідчому. На цей період робота банку була паралізована", - сказав В. Юткін.

Раніше повідомлялося, що збиток української "дочки" ЗЕБу - Промінвестбанку - минулого року склав 17 млрд рублів.

Промінвестбанк заснований в 1992 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року за розміром чистих активів він займав 5-е місце серед 158 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА