13:02 24.06.2015

"Опозиційний блок" вимагає від України виконати мінські угоди в односторонньому порядку

2 хв читати
"Опозиційний блок" вимагає від України виконати мінські угоди в односторонньому порядку

В "Опозиційному блоці" заявляють, що влада України зобов'язана навіть в односторонньому порядку впроваджувати в життя мінські угоди, а інакше погрожують відповідальністю "аж до Гаазького трибуналу".

"Вимога повного виконання домовленостей від 12 лютого цього року була і залишається нашою позицією. Війна йде на нашій землі, з обох боків гинуть українські громадяни, руйнується економіка країни. Тому Опозиційний блок вважає, що саме Київ повинен узяти у свої руки ініціативу в питанні повного виконання Мінських угод", - зазначено в заяві, оприлюдненій на сайті "Опозиційного блоку" в середу.

Також "Опозиційний блок" вимагає від української влади, незалежно від реалізації пунктів про припинення вогню і відведення озброєнь, почати виконання тих пунктів Мінських угод, які Україна може виконати в односторонньому порядку.

Окрім цього в політсилі вважають, що наступним кроком українська влада повинна припинити блокаду Донбасу: "Надання неконтрольованим територіям особливого статусу і амністія, забезпечення доступу гуманітарної допомоги і відновлення торговельно-економічних зв'язків, відновлення усіх соціальних виплат на Донбасі і децентралізація для усієї України - починаючи з сьогоднішнього дня, ці пункти Мінських угод повинні стати порядком денним для усіх органів влади".

У свою чергу "Опозиційний блок" готовий надати владу "будь-яку допомогу для виконання кожного з цих пунктів", оскільки переконані, що тільки виконання Україною цих пунктів продемонструє всьому світу, що "ми зробили все для відновлення миру на нашій землі".

При цьому "Опозиційний блок" заявляє: "За продовження блокади Донбасу і блокування Мінських угод, яке щодня коштує Україні нових людських жертв, лідери "коаліції війни" нестимуть відповідальність, аж до Гаазького трибуналу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА