17:45 25.06.2015

Країни-члени НАТО підтвердили можливість перегляду питання щодо постачання Україні летальної зброї, якщо РФ продовжить порушувати Мінські угоди - Полторак

2 хв читати
Країни-члени НАТО підтвердили можливість перегляду питання щодо постачання Україні летальної зброї, якщо РФ продовжить порушувати Мінські угоди - Полторак

Держави-члени НАТО підтверджують свою готовність продовжувати надавати допомогу Збройним силам України та готові поставити на перегляд питання про надання ЗСУ летального озброєння у разі продовження порушення Мінських угод Росією, заявив глава Міноборони України Степан Полторак.

"Під час засідання Комісії Україна-НАТО всі країни-члени Альянсу рішуче засудили порушення Російською Федерацією Мінських угод та підтвердили можливість перегляду питання надання Україні летальної зброї, якщо Мінські угоди і надалі будуть брутально порушуватись країною-агресором", - розповів журналістам глава оборонного відомства у Брюсселі, повідомляє прес-служба Міноборони.

Міністр повідомив, що під час засідання Комісії Україна-НАТО було зазначено, що в Міністерстві оборони України досягнуто значного прогресу в реформуванні відомства та ЗСУ. Також було наголошено, що Альянс і країни-члени НАТО сповнені рішучості і надалі надавати допомогу в реформах ЗСУ.

За словами глави Міноборони, із цього приводу країни Альянсу внесли низку конкретних пропозицій щодо покращення співпраці з Україною у сфері оборони та безпеки.

С.Полторак також повідомив, що під час тристоронньої зустрічі Польща-Литва-Україна сторони обговорили напрями подальшої співпраці, зокрема щодо створення спільної бригади ЛитПолУкрбриг. Визначено терміни підписання в Україні технічної угоди між країнами щодо практичних питань її функціонування. Очікується, що вже перше практичне навчання бригади буде проведено наступного року.

"Під час засідання Комісії Україна-НАТО всі учасники Альянсу висловили глибоке співчуття сім'ям загиблих українських воїнів на сході країни, а також подякували за мужність та героїзм українському народові у боротьбі за незалежність та демократичні європейські цінності", - розповів міністр оборони України.

С.Полторак розповів, що задоволений результатами зустрічей, які вдалося провести за час перебування в штаб-квартирі НАТО.

Зокрема, міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив про наміри збільшити вдвічі розмір допомоги Україні для навчання військовослужбовців, тобто із 3 до 6 мільйонів фунтів. За словами М.Феллона, Велика Британія і надалі навчатиме українських військових, а кількість британських тренерів сягне сотні.

У Міноборони нагадали, що вже близько 650 військовослужбовців пройшли навчання з бойової медицини, стрілецьких навичок, логістики та тактичної розвідки.

"До майбутньої програми навчань увійдуть заняття з медичної евакуації, роботи в зимових умовах та розвідувальних навичок", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА