16:18 26.06.2015

Порошенко та глава МЗС Люксембурга обговорили порядок денний відносин між Україною та ЄС на найближче півріччя

2 хв читати
Порошенко та глава МЗС Люксембурга обговорили порядок денний відносин між Україною та ЄС на найближче півріччя

Президент України Петро Порошенко та міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн обговорили порядок денний відносин між Україною та Євросоюзом на найближче півріччя, а також перспективи двосторонніх українсько-люксембурзьких відносин на зустрічі в Києві в п'ятницю.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, П.Порошенко привітав Ж.Ассельборна з головуванням Люксембургу в Раді Європейського Союзу з 1 липня поточного року. "Під час зустрічі сторони обговорили порядок денний відносин між Україною та ЄС на найближче півріччя. Співрозмовники обговорили перспективи двосторонніх українсько-люксембурзьких стосунків", - йдеться в повідомленні.

Президент України наголосив на важливій ролі Люксембургу в підтримці України ще з моменту початку переговорів про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та його сильній проукраїнській позиції у Раді безпеки ООН, а також в Європейській Раді щодо продовження санкцій проти Російської Федерації у відповідь на її агресію на Донбасі та анексію Криму.

"Глава держави наголосив на неухильному виконанні Україною Мінських домовленостей та важливості солідарної та єдиної позиції Європейського Союзу і провідних демократичних країн світу на підтримку України", - зазначено в повідомленні.

У розмові П.Порошенко відзначив учорашнє рішення ПАРЄ, в якому чітко прозвучала позиція, що дії Росії стосовно України є агресією, а захоплення Криму є окупацією, і що це становить велику небезпеку для загальноєвропейської та світової безпеки.

У свою чергу міністр закордонних справ Люксембургу поінформував президента України про порядок денний і плани країни на час головування в Раді ЄС, акцентувавши увагу на важливості підтримки солідарної позиції ЄС щодо України, імплементації рішень саміту "Східного партнерства" в Ризі, введення в дію зони вільної торгівлі та завершення процесу ратифікації угоди про асоціацію між Україною та країнами ЄС.

Ж.Ассельборн зазначив, що санкції Євросоюзу стосовно Росії є чіткими і безпосередньо залежать від виконання нею Мінських домовленостей, зокрема припинення постачання зброї на Донбас.

Глава МЗС також висловив підтримку процесу реформ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА