12:08 28.06.2015

Конституція України має зберігати основні принципи і положення, але і відповідати викликам часу – звернення президента

2 хв читати
Конституція України має зберігати основні принципи і положення, але і відповідати викликам часу – звернення президента

Президент України Петро Порошенко звернувся до народу з нагоди 19-ї річниці Конституції країни і наголосив на необхідності реформування Основного закону у зв'язку з нинішніми викликами для Української держави.

"Уже 19 років Основний Закон є правовим базисом Української держави, розвитку суспільства та утвердження демократії... Зберігаючи ключові принципи і положення, Конституція в сучасних динамічних історичних умовах повинна адекватно реагувати на глобальні зміни та виклики часу", - йдеться у зверненні П.Порошенка, розміщеному на сайті глави держави в неділю вранці.

Президент нагадав, що під час Революції гідності громадяни вийшли на вулиці міст України саме на захист своїх конституційних прав і проти узурпації влади. "Сьогодні українці також відстоюють визначені в Основному Законі непохитні цінності – незалежність і територіальну цілісність своєї держави", - констатував П.Порошенко.

"Керуючись прагненням привести рівень життя українців до стандартів розвинених європейських країн, ми проводимо роботу над удосконаленням положень Основного Закону. Головна ідея наступних конституційних змін – побудова сильної держави через добробут і сталий розвиток громад", - наголосив глава держави.

Він зазначив, що завданням влади є максимально наблизити систему управління до людей через процеси децентралізації. Місцевим громадам буде передано увесь обсяг повноважень, які вони здатні ефективно забезпечити, однак "Решту обов’язків має залишити за собою держава, піклуючись передусім про забезпечення суверенітету та неподільності України, про її впливовість і авторитет у світі".

"Вважаю, що наш парламент, державницькі політичні та громадські сили й усі громадяни України повинні консолідовано діяти у справі удосконалення Основного Закону", - висловив думку П.Порошенко.

"Маємо усвідомити: конституційна реформа є об’єктивною необхідністю, покликаною гарантувати подальший розвиток нашої країни, її повноцінну інтеграцію в європейське співтовариство, у коло успішних держав світу", - додав президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА