13:40 14.07.2015

ВР ухвалила в першому читанні закони про сервісні центри та послуги МВС і про їх оплату

2 хв читати
ВР ухвалила в першому читанні закони про сервісні центри та послуги МВС і про їх оплату

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект №2567 про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України.

За законопроект на засіданні парламенту у вівторок проголосував 241 народний депутат.

Крім того, на засіданні у вівторок парламент узяв за основу законопроект №2568 про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо оплати сервісних послуг, що надаються Міністерством внутрішніх справ.

Як пояснила перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, представляючи законодавчу ініціативу, передбачається, що мінімум 10% від доходів від надання послуг центрами мають надходити до місцевого бюджету як джерело формування спеціального фонду місцевих бюджетів. У зв'язку з цим вносяться зміни до статті 29 та 64 Бюджетного кодексу.

Законопроект №2567 визначає правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання сервісних послуг МВС. Відповідно до законопроекту, центр із надання сервісних послуг має право на збір, обробку, зберігання і видачу всіх відомостей, необхідних для здійснення законних повноважень та ведення відповідних реєстрів.

Документ передбачає, що центр із надання сервісних послуг має право на реєстрацію та облік транспортних засобів, їх скасування у встановленому порядку. Передбачається, що центр також має право засвідчувати копії виданих ним актів та інших документів, а також зберігати реєстраційні та інші документи.

Центр має право створювати, приймати, зберігати будь-який документ (зокрема архівний матеріал) у вигляді паперового або електронного документа, вносити зміни або виправлення в дані, видавати будь-який документ або надавати інформацію, яка може призвести до правових наслідків, а також використовувати систему електронного документообігу, єдині автоматичні засоби управління, електронний підпис, підпис за допомогою електронних або технічних засобів; електронний документ та його паперова копія мають юридичну силу. Електронний підпис, а також підпис за допомогою електронних або технічних засобів на документі мають юридичну силу, рівнозначну власноручному підпису.

Законопроект не допускає зберігання і видачу центром з надання сервісних послуг персональних даних, пов'язаних із релігійними і політичними поглядами, сексуальною орієнтацією або етнічною приналежністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА