14:13 14.07.2015

Керівники низки столичних департаментів виписують собі премії, що в кілька разів перевищують офіційні зарплати – депутат Київради

2 хв читати
Керівники низки столичних департаментів виписують собі премії, що в кілька разів перевищують офіційні зарплати – депутат Київради

Керівники департаментів Київської міської державної адміністрації (КМДА) виписують собі премії у розмірі до 38 тис грн на місяць, заявив депутат Київської міської ради фракція Радикальної партії Олександр Вовченко.

"Загальна тенденція за друге півріччя 2014 року і частково – в 2015 році: більшість директорів департаментів та їхніх заступників виписують собі премії у рази більші, ніж офіційна заробітна плата й оклади", - заявив О. Вовченко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, лідером у цьому є департамент фінансів, де премії керівника та його заступників на місяць сягають від 11 тис до 38 тис грн, і загалом за 11 місяців ця сума становила понад 0,5 млн грн.

Дещо менший розмір премій у департаментах комунальної власності – від 17 тис до 23 тис грн; містобудування та архітектури, економіки та інвестицій від 9 тис до 19 тис грн, земельних ресурсів – від 16,5 тис грн до 27 тис грн, житлово-комунальних послуг – від 4 тис до 10 тис грн.

О. Вовченко наголосив, що премії в зазначених департаментах отримують лише керівники, рядовим працівникам їх не виплачують.

"Я не проти високих зарплат чиновників, якісну роботу необхідно належним чином мотивувати. Але найбільші премії отримували в департаментах – героях корупційних скандалів. Щоб довести своє дослідження до логічного кінця, я ще місяць тому зареєстрував проект рішення Київради, який зобов'яже чиновників КМДА, районних держадміністрацій та керівників комунальних підприємств не лише оприлюднити свої декларації, але і передавати їх на вивчення до фіскальної служби", - заявив депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА