12:53 16.07.2015

Новий варіант президентських змін до Конституції закріплює особливий порядок самоврядування на Донбасі в перехідних положеннях – нардеп Міщенко

2 хв читати
Новий варіант президентських змін до Конституції закріплює особливий порядок самоврядування на Донбасі в перехідних положеннях – нардеп Міщенко

Перший варіант президентського законопроекту про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади з юридичної точки зору був некоректним, і в разі його прийняття норма про особливий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Донбасу не була б відображена в Основному законі, пояснює позафракційний народний депутат Сергій Міщенко.

"Юридично це (у першому варіанті законопроекту – ІФ) було зроблено неправильно. Доопрацьований законопроект більш правильно зроблений з юридичної точки зору. І то ще не факт, що Конституційний суд не прибере 18-й пункт (про особливий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Донецької та Луганської областей – ІФ)", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Депутат пояснив, що на сьогодні вже є закон про особливий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Донецької і Луганської областей, тому не потрібно закріплювати цю норму і в Конституції. Він зазначив, що у разі ухвалення доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Основного закону норма по Донбас буде закріплена пунктом 18 розділу 15 "Перехідні положення" Конституції.

Водночас С. Міщенко роз'яснив: "Норма по Донбас була в законопроекті про внесення змін до Конституції, але коли він буде законом після голосування 300 голосами, норма має потрапити в тіло Конституції – її 15-й розділ, "Перехідні положення".

"Якщо би Рада проголосувала перший варіант, то ця норма не була б відображена у зміненій Конституції", - наголосив депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА