17:09 16.07.2015

Органи рибінспекції реформують за прикладом поліції - глава Держрибагентства

2 хв читати
Органи рибінспекції реформують за прикладом поліції - глава Держрибагентства

Реформа органів рибінспекції України передбачає ліквідацію старої і створення нової структури, запуск якої очікується в грудні 2015 року, повідомив глава Державного агентства рибного господарства (Держрибагентства) України Ярема Ковалів.

"У нас є шанси вийти наступного тижня на засідання Кабміну з документом, який передбачає повну ліквідацію чинної структури і створення абсолютно нової", - сказав він під час презентації концепції реформування рибної галузі України в Києві в четвер.

"Якщо ми запустимо процедуру ліквідації старої та створення нової структури найближчими місяцями, то вже від початку грудня 2015 року ми очікуємо запуск роботи нової структури", - додав він.

Органи рибоохорони буде реорганізовано шляхом ліквідації територіальних управлінь і створення територіальних підрозділів без статусу юридичної особи, зокрема за бассейним принципом.

Планується, що буде набрано новий склад інспекторів за конкурсом і новими критеріями, проведено навчання із залученням міжнародних фахівців, заробітна плата інспекторів буде збільшена мінімум до 4 тис. грн з 1,5 тис. грн завдяки оптимізації штату.

"Це орган, у якому 1,7 тис. працівників, з них рибінспекторів, які працюють безпосередньо на воді - близько 400 осіб. Дуже велика кількість адміністративного персоналу", - зазначив Я. Ковалів.

У планах Держрибагентства скоротити кількість працівників рибінспекції до 800, частка рибінспекторів буде збільшена до 85% з 35%.

Крім того, планується оновлення матеріально-технічної бази органів рибохорони.

"У нас тривають переговори з одним з міжнародних банків, уже обумовлена можливість їх участі в наданні нам матеріально-технічного забезпечення органів рибінспекції. Це нові човни, нове обладнання. Попередньо планується, що до кінця року ми з ними підпишемо договір. Зараз триває активне обговорення деталей проекту", - повідомив Я.Ковалів.

За словами глави Держрибагентства, також є попередні домовленості з Міністерством внутрішніх справ про надання допомоги, принаймні консультаційної, щодо впровадження реформи, аналогічної до реформи міліції шляхом створення груп поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА