15:35 21.07.2015

Використання зброї є виключною прерогативою уряду та силових структур - посол США Пайєтт у зв'язку з подіями на Закарпатті

2 хв читати
Використання зброї є виключною прерогативою уряду та силових структур - посол США Пайєтт у зв'язку з подіями на Закарпатті

У зв'язку з подіями в Закарпатській області України за участю "Правого сектора" США підтримує позицію, що застосування сили та використання зброї є виключною прерогативою українського уряду та силових структур, заявляє посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Ми, США, всіляко підтримуємо позицію, викладену президентом України Петром Порошенком, міністром МВС Арсеном Аваковим і керівником області Геннадієм Москалем про те, що застосування сили, використання зброї - це виключна прерогатива українського уряду та силових структур українського уряду. Це є загальноприйнята демократична норма", - заявив Дж.Пайєтт після зустрічі з головою Закарпатської обладміністрації Геннадієм Москалем в Ужгороді у вівторок, зазначивши, що це офіційна позиція США.

Як повідомляється на офіційному сайті Г.Москаля, при цьому посол наголосив, що "те, як повестися з цими групами далі, - питання, яке повністю в руках українського уряду і українських правоохоронних органів".

Під час зустрічі обговорювалися також події на сході України та інвестиційні можливості Закарпатської області.

Як повідомлялося, 11 липня в м. Мукачевому (Закарпатська обл.) сталася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланя, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора". За різними даними, внаслідок перестрілки загинули до п’яти осіб, близько 14 були поранені.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з М.Ланем, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас у деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа М.Ланя. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентаря Віктора Балоги.

Лідер "Правого сектора", народний депутат Дмитро Ярош 17 липня заявив, що він не закликав бійців організації, що переховуються в Мукачеві, здаватися, оскільки не вірить у гарантії безпеки, а у разі виконання наказу силовиками про їх ліквідацію "Правий сектор" залишає за собою право захищати своїх бійців.

Г.Москаль 21 липня повідомив, що дії представників закарпатського "Правого сектора", що влаштували стрільбу в Мукачевому, кваліфікуються як бандитизм, підозрюють 13 людей віком від 18 до 39 років, 12 із них - закарпатці, один - житель м. Слов'янська (Донецька обл.). Більшість із них досі переховується в лісах Закарпаття. За його даними, відкрито кримінальне провадження за ст. 257 Кримінального кодексу України (бандитизм).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА