10:08 22.07.2015

"Правий сектор" має намір провести всеукраїнський референдум про недовіру владі та блокаду окупованих територій, для чого почне створювати штаби в регіонах - Ярош

2 хв читати
"Правий сектор" має намір провести всеукраїнський референдум про недовіру владі та блокаду окупованих територій, для чого почне створювати штаби в регіонах - Ярош

Партія "Правий сектор" ініціює проведення всеукраїнського референдуму, на якому хоче поставити перед українцями питання про недовіру нинішній владі, блокування окупованих територій і легалізацію добровольчих батальйонів, повідомив лідер партії Дмитро Ярош на вічі в Києві.

"На референдум має бути винесено такі питання: недовіра владі, друге - ми вимагатимемо, щоб війну, яку веде Росія проти України, було названо війною, а не АТО (це саме те, чого вимагає наш український народ). Третє - ми вимагатимемо повної блокади окупованих територій. Четверте - ми попросимо підтримки народу в тому, щоб легалізувати добровольчі підрозділи", - заявив Д.Ярош, виступаючи на вічі "Правого сектора" у вівторок увечері в центрі Києва.

Він зазначив, що вже із середи, 22 липня, розпочнеться створення в усіх районних і обласних центрах країни оперативних штабів щодо референдуму.

Д.Ярош також поінформував про зміну назви руху. "Ми сьогодні (на з'їзді "ПС" - ІФ) ухвалили рішення, що у зв'язку з тим, що ми розпочинаємо новий етап революційної боротьби, перейменувати Військово-політичний рух "Правий сектор" у Національно-визвольний рух "Правий сектор", - сказав лідер "ПС".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", віче, організоване рухом "Правий сектор" на майдані Незалежності в центрі Києва у вівторок, зібрало понад 2 тис. людей. Збори тривали близько двох годин, і після виступу Д.Яроша люди почали поступово розходитися.

Працівників правоохоронних органів у районі проведення віча видно було небагато. Водночас за кілька годин до заходу майдан Незалежності, майданчик біля стели Незалежності та прилеглі вулиці вибухотехніки перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів.

Захід відбувся без інцидентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА