11:22 22.07.2015

Луценку ідея "Правого сектора" про референдум не подобається, Березюк також налаштований скептично

2 хв читати
Луценку ідея "Правого сектора" про референдум не подобається, Березюк також налаштований скептично

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді України Юрій Луценко не підтримує ідеї партії "Правий сектор" щодо проведення всеукраїнського референдуму.

"Так виходить, що в Україні перед будь-якими потрясіннями звучить слово "референдум", саме тому мені не подобається ідея референдуму, особливо якщо вона звучить від людей, які не ховають у центрі столиці свою зброю", - заявив Ю.Луценко журналістам у Києві в середу.

У свою чергу лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк зазначив, що вважає малоймовірним проведення всеукраїнського референдуму, який ініціюють представники "Правого сектора".

"Малоймовірно (проведення референдуму - ІФ), тому що для цього поки що немає підстав", - сказав О.Березюк журналістам у Києві в середу.

Народний депутат також зазначив, що Верховна Рада має ухвалити закони про референдум і про імпічмент президента. "Україна повинна мати повний спектр інструментів управління владою, противаг", - наголосив О.Березюк.

Як повідомлялося, лідер Правого сектора" Дмитро Ярош заявив у вівторок, що "ПС" має намір домагатися виконання своїх вимог у правовому полі - через референдум - як форму "прямого народовладдя".

За словами Д.Яроша, партія ініціюватиме проведення всеукраїнського референдуму з низки питань, зокрема, щодо легалізації добровольчого руху в Україні, про недовіру нинішній владі, щодо повної блокади окупованих територій, офіційного визнання владою країни війни на сході України замість проведення антитерористичної операції та інших. "Але головне - це перевести в конструктивне русло", - наголосив політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА