20:06 23.07.2015

Порошенко закликає швидше розробити та затвердити ліберальну концепцію економічних реформ

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко наполягає на розробці та ухваленні в найкоротші терміни прозорої та зрозумілої концепції економічних реформ, спрямованої на стабільне та довгострокове поліпшення економічній ситуації в країні шляхом забезпечення високого рівня економічних свобод і поліпшення інвестклімату.

Як повідомляє в четвер прес-служба глави Української держави, під час засідання Національної ради реформ під головуванням П.Порошенка, на якому розглядається питання економічної стратегії, президент назвав завданням "відшукати не найпростіший, а найправильніший економічний рецепт".

"Головна мета економічної політики – покращити якість життя українських громадян у стабільній, довгостроковій перспективі. Для цього потрібне високе та стале економічне зростання. А щоб забезпечити таке зростання – слід гарантувати високий рівень економічної свободи, ефективний привабливий інвестиційний клімат", - зазначив президент.

Він наголосив, що саме такий шлях примноження національного багатства і наблизить той момент, коли влада країни зможе впроваджувати і ефективну соціальну політику, і стабільно підвищувати рівень життя українців, причому надовго, а не лише перед черговими виборами.

Глава держави відзначив чинник часу: "Цей шлях ми повинні не просто пройти прискореними темпами, а пробігти".

"Світовим досвідом доведено, що країни, які дають своїм громадянам більше економічної свободи, досягають вищого рівня доходів і кращих стандартів життя. Це підтверджено, зокрема, і нашими сусідами по Центральній та Східній Європі, які саме на такому принципі здійснили успішні реформи", - зазначив П.Порошенко.

Президент наголосив, що у своєму посланні до Верховної Ради місяць тому чітко сформулював своє бачення економічної стратегії: "Економічна свобода плюс вивільнена, нічим не стримувана енергія українського підприємництва".

Як повідомляє прес-служба президента, на засіданні Нацради реформ міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус представив концепцію економічних реформ.

Президент назвав це бачення принципів розвитку економіки "ліберальним економічним маніфестом, який повною мірою відповідає і коаліційній угоді, і програмі дій уряду".

Із найближчих кроків, що плануються, П.Порошенко висловив підтримку "дерегуляторній гільйотині", хоча, за його словами, вона заводиться якось повільно, а також залученню міжнародного арбітражу для вирішення інвестиційних спорів, принаймні до наведення ладу в українській судовій системі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА