16:12 31.07.2015

Найкраще відвідують засідання ВР депутати "Народного фронту", трохи гірша ситуація у "Самопомічі", "Блоку Порошенка", Радикальної партії і "Батьківщини"

3 хв читати
Найкраще відвідують засідання ВР депутати "Народного фронту", трохи гірша ситуація у "Самопомічі", "Блоку Порошенка", Радикальної партії і "Батьківщини"

Найдисциплінованішими у питанні відвідування засідань Верховної Ради є народні депутати від фракції "Народний фронт" (у середньому відвідали 88% пленарних засідань), у "Самопомічі" цей показник становить 84%, у "Блоку Петра Порошенка" – 83%, у фракції Радикальної партії Олега Ляшка – 81%, у "Батьківщини" - 79%.

Як свідчать дані моніторингу громадянської мережі "ОПОРА" за підсумками роботи двох сесій парламенту, презентовані на прес-конференції в п'ятницю в Києві, позафракційні депутати в середньому відвідували 78% засідань ВР, "Опозиційного блоку" – 70%, депутатської групи "Воля народу" – 69%, групи "Відродження" – 68%.

За даними письмової реєстрації у всіх без винятку пленарних засіданнях узяли участь лише 11 народних депутатів України, 6 з них - мажоритарники Ігор Гузь ("Народний фронт"), Володимир Развадовський ("Воля народу"), Ігор Артюшенко ("Блок Порошенка"), Артем Іллюк ("Відродження") та позафракційні Олег Осуховський та Андрій Іллєнко.

Найменшу кількість пленарних засідань відвідали позафракційні депутати Андрій Білецький (5%), Дмитро Ярош (6%), Андрій Денисенко (22%), депутат групи "Воля народу" Ярослав Москаленко (23%), член фракції "Опозиційний блок" Михайло Добкін (26%), Володимир Зубик з "Волі народу" (28%), член фракції "Блоку Петра Порошенко" Віталій Чепинога (29%) та позафракційний Костянтин Жеваго (29%).

Координатор парламентських та виборчих програм "ОПОРИ" Ольга Айвазовська також зазначила, що Дмитро Добкін з "Опозиційного блоку" залишається єдиним обранцем (не рахуючи Надії Савченко, яку незаконно утримують на території РФ), який протягом двох сесій не підготував жодного депутатського запиту, не виступав на пленарних засіданнях і не зареєстрував жодного законопроекту.

"Найбільше середнє число зареєстрованих законопроектів на одного народного депутата (авторство або співавторство) припадає на членів фракції "Батьківщина" (55), Радикальної партії Ляшка (47) та позафракційних обранців (30). Типові "середняки" - це "Народний фронт" (27), "Самопоміч" (23), "Блок Петра Порошенка" (22) і група "Воля народу" (19). Аутсайдери за цим показником – депутати "Опозиційного блоку" і групи "Відродження" (по 13)", - розповіла О. Айвазовська.

При цьому, за її даними, за кількістю "змістовних" законопроектів лідирують депутати Олег Ляшко (130), позафракційні Юрій Левченко (127) та Михайло Головко (124), які є членами партії "Свобода", Андрій Кожем'якін із "Батьківщини" (110), позафракційний "свободівець" Олег Осуховський (104), Віктор Галасюк із Радикальної партії (102), а також позафракційні "свободівці" Олександр Марченко (101) та Андрій Іллєнко (101).

Аналітик "ОПОРИ" Олександр Клюжев зазначив, що фракція "Народний фронт" найчастіше підтримувала винесені на розгляд парламентом проекти рішень (у 69% випадків), друге і третє місце за цим показником поділяють фракції Радикальної партії Ляшка (67%) і "Блоку Петра Порошенка" (60%). "Самопоміч" голосувала за внесені до порядку денного засідань парламенту проекти законів і постанов у 53% випадків, "Батьківщина" – у 50%. "Опозиційний блок" підтримував винесені на розгляд Верховної Ради рішення лише в 9% випадків.

Загалом протягом двох сесій парламентарії підготували 92,5% від загальної кількості законодавчих актів (3711), зареєстрованих у Верховній Раді за цей період, і встигли розглянути близько 40% від усіх зареєстрованих законопроектів і проектів постанов. 58% з розглянутих парламентом законопроектів були результативно проголосовані і прийняті. З усіх прийнятих законопроектів 65,5% були ініційовані депутатами, 24,8% - Кабінетом Міністрів України і 9,8% - президентом України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА