12:42 08.08.2015

Порошенко ветував закон "Про органи внутрішніх справ"

3 хв читати
Порошенко ветував закон "Про органи внутрішніх справ"

Президент України Петро Порошенко застосував право вето до закону "Про органи внутрішніх справ", ухвалений Верховною Радою 2 липня поточного року.

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави в п'ятницю, таке рішення, президент прийняв за результатами наради за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Частина питань, вирішенню яких мав сприяти цей документ, належить до компетенції уряду, а інша - вже врегульована іншими нормативно-правовими актами", - пояснюється в повідомленні.

Як повідомлялося, 2 липня Верховна Рада 242 голосами підтримала законопроект №2561 "Про органи внутрішніх справ" у другому читанні та в цілому.

"МВС стає, так би мовити, холдингом, який управляє центральними органами виконавчої влади, якими є Національна поліція, Національна гвардія, міграційна служба, державна прикордонна служба і служба сервісних центрів. Таким чином, цей закон врегулює відносини між Міністерством внутрішніх справ і підлеглими йому центральними органами виконавчої влади, які сформуються окремо", - пояснив член парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Юрій Луценко, представляючи законопроект із трибуни парламенту.

Він зазначив, що закон встановлює порядок взаємодії між керівниками поліції, міграційної служби, Національної гвардії, іншими органами виконавчої влади з міністром внутрішніх справ. "Також цей закон чітко визначає структуру самого міністерства. Якщо раніше у міліції, прикордонників, міграційної служби, у Національної гвардії були окремі підрозділи тилу, медицина, освіти, бухгалтерії, інформатизації, то зараз це все централізується і замість 5 один колектив обслуговуватиме", - сказав Ю.Луценко.

Згідно із законом, органи внутрішніх справ - це система органів виконавчої влади і військових формувань, які беруть участь і реалізують державну політику у сфері внутрішніх справ. До системи органів внутрішніх справ входять МВС, Національна поліція, Держприкордонслужба, Державна міграційна служба, ДСНС, а також Національна гвардія.

4 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про національну поліцію", також ухвалений Верховною Радою 2 липня (законопроект №2822). 6 серпня він був опублікований у парламентській газеті "Голос України". Закон набуває чинності через три місяці від дня, наступного після дня публікації, за винятком деяких положень. У частині про поліцейські підрозділи патрульної поліції в Києві цей закон набуває чинності з дня його публікації, в частині про поліцейські підрозділи в Одесі і Львові - з 20 серпня 2015 року.

Наприкінці липня П. Порошенко повідомив, що в ухваленому Верховною Радою законі про поліцію є пункти, які його не влаштовують, зокрема, за його словами, поліцейських слід захистити від будь-якого впливу політичних сил. "Але якщо вибирати між тим, щоб накласти вето на закон або підписати закон, і все-таки дати "зелене світло" реформі поліції, я впевнений у тому, що закон треба підписати", - заявив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА