15:45 10.08.2015

РФ готує криваві провокації на сході України - секретар РНБО

1 хв читати
РФ готує криваві провокації на сході України - секретар РНБО

За наявною у Ради національної безпеки і оборони (РНБО) інформацією, російські спецслужби готують на окупованій бойовиками території на сході України провокації з великою кількістю жертв.

"Цей кривавий злочин планують організувати під виглядом ударів українських збройних сил у відповідь на численні провокації", - йдеться в коментарі секретаря РНБО Олександра Турчинова, оприлюдненому на офіційному сайті РНБО в понеділок.

За його словами, провокації плануються Москвою, щоб звинуватити керівництво України в злочинах проти людяності "та ініціювати на міжнародному рівні питання щодо притягнення української влади до відповідальності". Ці теракти мають "відвернути увагу світової громадськості від відповідальності Росії за збитий "Боїнг", легітимізувати та виправдати активізацію російської агресії, а також позбавити Україну підтримки у світі та призвести до її міжнародної ізоляції".

За словами секретаря РНБО, російське керівництво ставить завдання під час терактів довести кількість жертв серед мирного населення на окупованих територіях "до кількості, співставної з кількістю загиблих внаслідок трагедії рейсу МН17".

"На окупованій території російські спецслужби здійснюють підбір об'єктів масового скупчення людей: дитячі садочки, навчальні заклади, житлові будинки, об'єкти інфраструктури тощо, та відпрацьовують сценарії організації терактів", - розповів О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА