11:39 24.08.2015

Президент України закликав співвітчизників до консолідації, щоб не дозволити РФ розхитати ситуацію зсередини

2 хв читати
Президент України закликав співвітчизників до консолідації, щоб не дозволити РФ розхитати ситуацію зсередини

Президент України Петро Порошенко знову заявляє про загрозу розхитування ситуації всередині країни і застерігає політиків від безвідповідального популізму.

"Ворог знає, що ми готові дати відсіч і ціна ескалації виявиться для Росії надзвичайно високою. Тому у неї є альтернативна стратегія – розхитати ситуацію всередині нашої країни, розсварити Україну з її головними партнерами, залишивши наодинці з агресором", - сказав президент на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України в понеділок в центрі Києва.

За словами П. Порошенка, цим планом, на жаль, підіграють деякі представники українського політикуму. "Це жодним чином не означає їхньої співпраці з Росією, і я не збираюся кидатися голослівними звинуваченнями. Це відбувається не зі злого умислу, а в силу короткозорості або безвідповідальність, небажання чи нездатності в умовах передвиборної лихоманки усвідомити наслідки своїх небезпечних ініціатив", - наголосив глава держави.

Він пояснив, що має на увазі спроби "проголосити походи на Київ або навпаки - заклики до переможного маршу на Москву, спроби зірвати ухвалення змін до Конституції або поховати Мінські угоди, зокрема й вимогу їх денонсації". "Зрештою, сіяння паніки, зневіри і депресії, "все пропало". Не пропало, дорогі мої, але буде значно складніше, якщо вести безвідповідальну політику, якщо думати тільки про те, як сподобатися замість того, щоб рятувати людей і країну від смертельної небезпеки", - сказав П. Порошенко.

Президент закликав усіх, зокрема й політичні сили України до консолідації. "Нам потрібна консолідація. Хотів би ще раз повторити свій заклик до політичних сил: один єдиний національно-державний прапор більш цінний, ніж сотні партійних прапорів", - сказав П. Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА