12:13 05.09.2015

Порошенко заявляє, що минулий тиждень – перший, коли працювали Мінські домовленості щодо режиму припинення вогню

1 хв читати

Президент України Петро Порошенко заявляє, що минулий тиждень став першим, коли працювали Мінські угоди стосовно припинення вогню.

"У мене для вас хороша новина. Сьогодні перший тиждень, коли на фронті не стріляють. Перший тиждень, коли нарешті почали працювати Мінські домовленості. Так, ще гинуть хлопці на розтяжках, зокрема на наших, і є поранені. Ще гинуть у ДТП, по-іншому. Але від бойових зіткнень, від обстрілів сьогодні не гинуть", - сказав він у суботу під час відвідування київського регіонального центру тестування кандидатів на посади керівників місцевих прокуратур.

Глава держави наголосив: "Цей тиждень – це тверда надія на те, що зусилля України, зусилля моєї команди, зусилля забезпечити мир - дадуть нам можливість будувати нову, ефективну державу".

Пізніше він сказав журналістам: "Сьогодні виповнюється рівно тиждень, коли на фронті не застосовували танки, важку артилерію, рівно тиждень, як не б'ють по українських позиціях, рівно тиждень, коли у нас є реальний режим припинення вогню, незважаючи на те, що провокаційні обстріли зі стрілецької зброї все ще є".

За словами глави держави, якщо раніше кількість обстрілів з боку бойовиків доходила до 200 на добу, то сьогодні їх було 4, вчора – 18.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА