14:48 08.09.2015

Порошенко очікує рішення ВР про підвищення соцстандартів наступного тижня

2 хв читати
Порошенко очікує рішення ВР про підвищення соцстандартів наступного тижня

Президент України Петро Порошенко очікує, що Верховна Рада розгляне і ухвалить законопроекти, спрямовані на підвищення соцстандартів, на наступному пленарному тижні.

"Найближчими днями я планую зустрітися з представниками коаліційних фракцій на їхнє прохання і впевнений, що ми разом повинні знайти друге дихання в спільному марафоні. Вже на наступному пленарному тижні зміни до бюджету, що передбачають підвищення соціальних стандартів, мають бути проголосовані", - сказав він під час розширеного засідання Кабінету Міністрів у Києві у вівторок.

Президент наголосив, що підвищення соцстандартів планується на 13-18%. "Я розумію, що підвищення соцстандартів на 13-18%, яке стосуватиметься 3 млн співробітників бюджетної сфери, 7,5 млн пенсіонерів і ще 1,5 млн людей, які отримують різні види допомоги, можливо, для когось не перекриває ті втрати, яких зазнали люди впродовж останнього року", - зазначив П. Порошенко.

Водночас, за його словами, це рішення не варто ні перебільшувати, ні применшувати. "Адже це підвищення соціальних стандартів має не лише фінансово-економічний, а й політичний характер. Воно символізує відповідне ставлення влади, відповідальність влади за свої обов'язки", - сказав президент.

При цьому П. Порошенко додав, що перші реформи в Україні вже приносять свої плоди.

У свою чергу спікер українського парламенту Володимир Гройсман заявив, що Рада на наступному пленарному тижні розгляне законопроекти з реструктуризації боргів країни, питання безвізового режиму з ЄС, а також законопроекти, спрямовані на підвищення соцстандартів.

"На наступний пленарний тиждень буде внесено низку урядових рішень, пов'язаних з реструктуризацією боргів, підвищенням соцстандартів, безвізовим режимом, питання створення Антикорупційної прокуратури, інше важливе на сьогодні для країни питання", - сказав спікер.

У зв'язку з такими планами В. Гройсман закликав членів уряду в найкоротші терміни передати до парламенту усі документи, " щоб ми могли якісно спланувати наступний пленарний тиждень, щоб ви могли ясно донести свою позицію до керівників парламентських фракцій і взяти участь у роботі комітетів".

Спікер також поінформував, що у вівторок фактично почалася реформа апарату Верховної Ради за участю оцінної місії, прибулої у рамках виконання меморандуму між Європарламентом і Верховною Радою.

"Місію очолив пан Кокс. Вона спрямована на те, щоб ми чітко визначили потреби в перетворенні українського парламенту, а вони, очевидно, потрібні, оскільки стан справ усередині парламенту нікого не влаштовує, і мене як главу також. Ми повинні створити інклюзивний діалог, якісну експертизу законопроектів, щоб ми могли не лише говорити про зміни, а й забезпечувати їх прийняття, реалізацію і нести відповідальність перед українським суспільством", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА