09:39 11.09.2015

Порошенко призначив відібраних за відкритою процедурою голів райадміністрацій в Одеській області

3 хв читати
Порошенко призначив відібраних за відкритою процедурою голів райадміністрацій в Одеській області

Президент України Петро Порошенко призначив голів районних державних адміністрацій Одеської області - перших голів райадміністрацій, яких було відібрано на посаді за відкритою процедурою.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, на зустрічі з новопризначеними керівниками райадміністрацій він розповів, що погодився на таку пропозицію відбору і призначення нових керівників РДА голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі тому, що за доволі короткий час роботи на посаді він уже здійснив низку рішучих кроків, спрямованих на наведення порядку в області та побудову моделі реформ, серед яких кадрова – одна з найважливіших.

П.Порошенко наголосив, що старі принципи побудови владної вертикалі скасовуються.

Він також зазначив, що саме за таким принципом нині здійснюється відбір у новій поліції, розпочато конкурс у прокуратурі, відібрано керівника і детективів Національного антикорупційного бюро.

За його словами, саме довіра людей до голів райдержадміністрацій стане головною оцінкою їхньої роботи. "Я вам довіряю. Ми з вами починаємо з білого аркушу паперу. Ви маєте довіру президента, голови обласної державної адміністрації і на цьому етапі ви маєте довіру людей. Прохання – як зіницю ока берегти цю довіру. Раз втратите – вже не відновити, щоб ви не робили далі. Без довіри не можна проводити реформи, яких від вас так чекають люди", - сказав президент.

Глава держави зазначив, що на нових представників влади на місцях покладено завдання щодо впровадження нових принципів роботи, які мають бути спрямовані на допомогу людям, розбудову населених пунктів та підвищення їх економічного зростання.

У свою чергу голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі доповів про реалізацію реформаторських і кадрових ініціатив в області. Нову кадрову політику він назвав ризикованим кроком, завдяки якому керівниками РДА стали люди з досвідом роботи в різних сферах, різною освітою - і найкращих вишів України, і зарубіжних, колишні бізнесмени.

"Ніколи не було такої процедури ні в Україні, ні в жодній з пострадянських країн. Це ризиковий, але єдино правильний крок, який ініціював президент", - наголосив він, додавши, що "цей сміливий реформаторський прорив" обов'язково дасть свої результати.

За словами М.Саакашвілі, призначені керівники РГА пройдуть спеціалізований тренінг, а також матимуть можливість вивчити досвід роботи американських колег.

За інформацією прес-служби президента, за процедурою відкритого відбору на посади голів райдержадміністрацій було обрано й призначено 22 керівників із 26 районів Одеської області. Ще одна кандидатура - на погодженні в Кабінеті Міністрів, три вакантні. Конкурс був понад 100 людей на місце.

М.Саакашвілі також написав на сторінці у Facebook: "Сьогодні за моїм поданням президент призначив голів районних адміністрації Одещини. Із майже 7 тисяч кандидатів в результаті безпрецедентно відкритого конкурсу відібрали 26 в основному дуже молодих людей без попереднього досвіду на державній службі. Вони всі дуже цікаві люди".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА