13:53 25.09.2015

Україна не підтримуватиме одне зі звернень до ЄСПЛ - Мін’юст

2 хв читати
Україна не підтримуватиме одне зі звернень до ЄСПЛ - Мін’юст

Уряд України не підтримуватиме заяви "Україна проти Росії (III)" в інтересах Хайсера Джемілєва в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ), оскільки є індивідуальна заява "Джемілєв проти Росії та України", яка стосується аналогічного обсягу скарг, повідомляє Міністерство юстиції України.

Як зазначено на сайті відомства, 24 вересня 2015 року на сайті ЄСПЛ було опубліковано рішення суду у справі "Україна проти Росії (III)", згідно з яким цю справу вилучили з реєстру справ Європейського суду.

"Хочемо наголосити - уряд України не відкликав міждержавної заяви проти Росії, а зазначене рішення було прийняте лише з огляду на перебування у провадженні ЄСПЛ індивідуальної заяви з аналогічними скаргами - "Джемілєв проти Росії та України", - йдеться в повідомленні.

У Мін’юсті зазначають, що в рішенні "Україна проти Росії (III)" ЄСПЛ зазначено, що уряд України повідомив суд, що не підтримуватиме цієї заяви у зв'язку з тим, що у провадженні ЄСПЛ перебуває індивідуальна заява, подана Х.Джемілєвим. Враховуючи це, суд дійшов висновку, що подальший розгляд заяви "Україна проти Росії (III)" є недоцільним.

Водночас у відомстві наголошують, що після направлення ЄСПЛ урядам України та Росії справи "Джемілєв проти Росії та України" уряд України виступатиме на стороні Х.Джемілєва щодо його скарг проти Росії.

У міністерстві нагадують, що уряд України в липні 2014 року подав заяву "Україна проти Росії (III)" в інтересах Х.Джемілєва, сина лідера меджлісу, народного депутата Мустафи Джемілєва, якого окупаційна влада Криму незаконно утримувала під вартою в Сімферопольському СІЗО.

ЄСПЛ відкрив також провадження у справі "Джемілєв проти Росії та України".

У квітні 2015 року суд повідомив Україні, що в міждержавній заяві "порушені питання, аналогічні тим, які містяться в заяві "Джемілєв проти Росії та України", поданій захисниками Х.Джемілєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА