14:01 03.10.2015

У Парижі досягнуто домовленості продовжити дискусію стосовно виборчих модальностей - Безсмертний

2 хв читати
У Парижі досягнуто домовленості продовжити дискусію стосовно виборчих модальностей - Безсмертний

На зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" в п'ятницю в Парижі було досягнуто домовленості продовжити дискусію стосовно виборчих модальностей, повідомив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний.

"Стосовно політичних домовленостей, ви їх називаєте "план Мореля", то в цій частині домовилися продовжити дискусію, пов'язану з виборчими модальностями, тобто це особливості", - сказав він в ефірі "112 каналу" в п'ятницю після закінчення зустрічі в Парижі.

"І дуже важливо, що сторони домовилися про те, що жодної необхідності порпатися в законі про особливий порядок місцевого самоврядування немає, і в рамках цього закону і чинного законодавства України, пов'язаного з амністією, амністія відбудеться. Нагадую, що закон про порядок застосування амністії в Україні ухвалено ще в 1996 році Це друга, дуже важлива складова цього процесу", - наголосив Р.Безсмертний.

Він зазначив, що є домовленість про те, що якщо в разі знаходження компромісу в рамках виборчих модальностей, сторони вийдуть "на якийсь документ, то після цього може бути це сформовано (документ - ІФ) у вигляді особливостей проведення виборчого процесу".

Однак, зазначив Р.Безсмертний, в рамках вирішення цього питання ще є проблема з голосуванням внутрішньо переміщених осіб, деякі проблеми, пов'язані з участю політичних партій, громадських організацій у цьому процесі, ЗМІ загальноукраїнських, адмініструванні виборчого процесу.

"Тут говорити складно. Або це буде окремий закон, або це буде внесення змін і так далі. Але це досить детально проговорювалося, зокрема і пункти, які пов'язані з процедурою тимчасового введення, постійного введення норм закону про особливий порядок місцевого самоврядування, тому що там є часові розриви в реалізації мінських домовленостей ", - додав представник України у політичній підгрупі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА