16:25 06.10.2015

Із п'ятниці ЗСУ розпочнуть відведення артилерії калібром менше ніж 100 мм - Генштаб

2 хв читати
Із п'ятниці ЗСУ розпочнуть відведення артилерії калібром менше ніж 100 мм - Генштаб

Українська сторона розпочне відведення артилерійських систем калібром менше ніж 100 мм у п'ятницю, 9 жовтня, нагадують у Генеральному штабі Збройних сил України.

"Після закінчення сьогоднішнього дня ми маємо завершити процес відведення танків. Наступні два дні будуть присвячені верифікації, тобто на ті майданчики, куди ми відвели свої танки, приїжджатимуть спостерігачі СММ ОБСЄ і звірятимуть їхні номери за списками. І вже з п'ятниці ми розпочинаємо фізичний процес відведення гармат калібром менше ніж 100 мм. Це я вже неодноразово оголошував", - сказав спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він також зазначив, що цей процес триватиме дві доби, після чого два дні будуть присвячені верифікації майданчиків, куди ці гармати буде відведено.

В.Селезньов також відзначив кілька особливостей цього процесу. "По-перше, має бути неухильне дотримання режиму припинення вогню. Це принципово. Як тільки противник починає по нас стріляти, ми говоримо відведенню "стоп" і повертаємо всю техніку на вихідні позиції для гарантування безпеки наших військових, які перебувають на першій лінії оборони. По-друге, має бути безперешкодний доступ представників СММ ОБСЄ на всі майданчики, де перебуває і зберігатиметься ця техніка. Також має бути доступ у зони уздовж лінії розмежування, щоб спостерігачі могли фізично перевірити наявність або відсутність озброєння на цій лінії", - зазначив спікер Генштабу.

Він також нагадав, що до 17 жовтня процес відведення озброєння калібру менше ніж 100 мм має бути завершено в Луганській області, а вже з 18 жовтня цей процес має розпочатися в Донецькій області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА