11:44 08.10.2015

ВР відмовилася надати пільги при оплаті судового збору для держорганів і громадських організацій

2 хв читати
ВР відмовилася надати пільги при оплаті судового збору для держорганів і громадських організацій

Верховна Рада не підтримала законопроект, згідно з яким пропонувалося в деяких випадках звільнити від оплати судового збору органи прокуратури та громадські організації і підприємства інвалідів, а також в деяких випадках – Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Антимонопольний комітет України (АМКУ), Міністерство юстиції України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", головуючий на засіданні парламенту в четвер перший віце-спікер Андрій Парубій кілька разів провів сигнальне голосування за законопроект, в результаті яких законопроект не набрав необхідної кількості голосів.

Президентський проект закону (№2382) про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо оплати судового збору в першому читанні підтримали 217 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Водночас на сайті Верховної Ради зазначено, що законопроект "обговорено".

Згідно з проектом закону пропонували внести зміни до закону про судовий збір, згідно з яким від сплати судового збору при розгляді справи у всіх судових інстанціях звільняються громадські організації інвалідів та ветеранів, їхні підприємства, установи, організації – за звернення з позовами до судів, органи прокуратури – при здійсненні своїх повноважень.

Також пропонувалося звільнити від судового збору уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб – у справах, пов'язаних зі здійсненням тимчасової адміністрації та ліквідації банку; АМКУ та його територіальні відділення у справах, що вирішуються на підставі законодавства про захист економічної конкуренції та законодавства про здійснення державних закупівель.

У разі прийняття закону від оплати судового збору було б звільнено Мін'юст через звернення з позовами про відшкодування збитків, завданих Державному бюджету України внаслідок виконання рішень Європейського суду з прав людини, постановлених проти України.

Водночас у пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що згідно із законопроектом запропоновано внести відповідні зміни до процесуального кодексу, щоб узгодити їхні норми з законом про судовий збір "щодо звільнення осіб від оплати судового збору за зверненням з позовом про перегляд Верховним Судом України судового рішення у разі встановлення міжнародною установою, юрисдикція якої визнана Україною, порушення Україною міжнародних зобов'язань при вирішенні справи судом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА