13:36 22.10.2015

Тимошенко обговорила з генсеком і президентом ЄНП питання проведення місцевих виборів, боротьби з корупцією та агресію РФ

2 хв читати
Тимошенко обговорила з генсеком і президентом ЄНП питання проведення місцевих виборів, боротьби з корупцією та агресію РФ

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в рамках участі у конгресі Європейської народної партії (ЄНП) в Мадриді (Іспанія) обговорила з генеральним секретарем ЄНП Антоніо Лопесом-Істуріз ситуацію в Україні.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", під час зустрічі сторони зосередили увагу на неоголошеній війні Російської Федерації проти України. "Україна сьогодні була однією з головних тем нашого конгресу. Ви завжди можете розраховувати на нашу допомогу і підтримку ", - сказав А. Лопес-Істуріз.

У свою чергу Ю. Тимошенко подякувала генеральному секретарю ЄНП за підтримку України. "Вражаючий конгрес і це надихає", - зазначила вона.

Крім того, генеральний секретар ЄНП висловив підтримку принциповій позиції партії "Батьківщина" із захисту національних інтересів та територіальної цілісності України. "Я вважаю, що це одна з причин, завдяки якій стрімко зростає підтримка "Батьківщини" в українському суспільстві. Я бажаю вам успіху на місцевих виборах 25 жовтня", - підкреслив А. Лопес-Істуріз.

У рамках участі у конгресі Європейської народної партії Ю. Тимошенко також обговорила з президентом ЄНП Джозефом Долем питання місцевих виборів в Україні. Дж.Долем наголосив, що ЄНП вважає "Батьківщину" єдиною партією в Україні, що має партійну структуру і партійні представництва по всій Україні. "Як колишній мер, я можу стверджувати, що це дуже добре, коли партія має так багато партійних осередків на місцях. І в Україні це лише "Батьківщина". Ми також раді новині про зростання вашого рейтингу ", - сказав він.

Йшлося також про ініціативи Інституту Роберта Шумана провести в Україні тренінги для навчання депутатів місцевих рад. "Це дуже хороша ініціатива, яка буде корисна для українців", - сказала Ю. Тимошенко.

Також співрозмовники обговорили питання корупції в Україні. Дж.Долем відзначив нагальну необхідність для влади України нарешті розпочати справжню боротьбу з корупцією. "Без подолання корупції і проведення реформ Україна не буде процвітаючою європейською країною", - наголосив він.

Ю. Тимошенко також відзначила важливість прийнятої Конгресом ЄНП 21 жовтня резолюції "Захищаючи Союз і просуваючи цінності", в якій наголошується, що санкції проти Росії не будуть скасовані до припинення агресії Кремля в Україні та відновлення територіальної цілісності України.

Президент Європейської народної партії запросив лідера "Батьківщини" відвідати Брюссель найближчим часом для зустрічей з керівництвом ЄНП.

У прес-службі української партії зазначають, що ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 75 партій-членів з 40 країн, 10 голів країн-членів ЄС та 7 голів країн, які не є членами ЄС, 14 членів Європейської Комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА